Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Corel Draw x7 nie działa

alewol - 7 Czerwiec 2016, 19:12
Temat postu: Corel Draw x7 nie działa
Jeszcze 2 tyg temu program działał, teraz przy próbie uruchomienia pojawia sie tylko okienko z napisem: Inicjowanie interfejsu użytkownika... Ładuje sie kilka sekund i znika. Prosze o pomoc!
Shame - 7 Czerwiec 2016, 22:21

Po kolei: sprawdź czy między "dwa tygodnie temu" a dzisiaj nie instalowałeś (lub same się nie zainstalowały) jakichś uaktualnień Windowsa. Jeśli tak, to je odinstaluj po jednym poczynając od najnowszego, aż trafisz na feralny.

Jeśli to nie pomoże, to uruchom Corela trzymając F8 - zresetują się ustawienia, ale może ruszy.

Jeśli nadal będzie problem - przeinstaluj Corela. Możesz użyć opcji Napraw po uruchomieniu setup'a.

alewol - 13 Czerwiec 2016, 17:41

Próbowałam uruchomienia z F8
Usunęłam 2 ostatnie aktualizacja Windowsa
I przeinstalowałam używając opcji napraw i nic niestety nie pomogło

restauro - 13 Czerwiec 2016, 17:56

Sprawdź według daty aktualizacje i usuń pojedynczo wszystkie , od czasu kiedy zaczęły się problemy .
alewol - 13 Czerwiec 2016, 18:21

Tak zrobiłam i nic, dalej nie działa
restauro - 13 Czerwiec 2016, 19:21

Jaki masz system Windows ?
alewol - 13 Czerwiec 2016, 19:51

Windows 8.1
restauro - 13 Czerwiec 2016, 19:55

Jeszcze nie zamieniłaś na Windows 10 ?
Niestety nie znam 8,1 i chyba nie chcę poznać , ale może uaktualnienie by rozwiązało problem.

Cysorz - 13 Czerwiec 2016, 20:26

restauro napisał/a:
może uaktualnienie

Restauro, nie udzielaj takich rad bo Cię jeszcze ktoś przeklnie :-D

restauro - 13 Czerwiec 2016, 20:56

Cysorz napisał/a:
o Cię jeszcze ktoś przeklnie

W ciągu tygodnia robiłem to cztery razy .Oczywiście nie bez problemów , teraz wiem jak w miarę bezboleśnie to zrobić .

alewol - 13 Czerwiec 2016, 21:27

restauro napisał/a:
Jeszcze nie zamieniłaś na Windows 10 ?
Niestety nie znam 8,1 i chyba nie chcę poznać , ale może uaktualnienie by rozwiązało problem.

chyba nie

restauro - 14 Czerwiec 2016, 10:39

Gdybyś się jednak zdecydowała , przed uaktualnieniem odinstaluj CorelDraw i daj znać ,że zmieniłaś zdanie .Podpowiem jak to zrobić gdyby automatyczna aktualizacja się nie udała .