| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Zapisywanie do niższych wersji
DoluDesign - 16 Lipiec 2016, 18:00 Temat postu: Zapisywanie do niższych wersji Czy jest jakiś sposób zapisywania plików jak w załączniku do niższych wersji 12-X4 (większość producentów nie ma wyższych) u mnie na X7, nawet przy zapisywaniu do X6 potrafi mielić i z godzinę, pliku z załącznika nie udało mi się zapisać do 12
Shame - 16 Lipiec 2016, 19:57
X7 może zapisać ze wsteczną kompatybilnością aż do v.11 (lub jak kto woki X1). Jeśli mieli i nic z tego nie wychodzi to spróbuj Naprawić Corela (z płyty) lub go przeinstalować, uprzednio czyszcząc wszystkie ślady po nim (nie raz na forum było jak się to robi).
DoluDesign - 16 Lipiec 2016, 20:51
ogólnie nie mam problemu z zapisywaniem, problem pojawia się jak na projekcie jest dużo elementów, coś jak na załączonym pliku (kilkaset kwadracików)
bidon184 - 16 Lipiec 2016, 21:42
juz kiedys o tym pisalem i DoluDesign powinien to pamietac nie ma mozliwosci z x7 zapisac pliku do nizszych wersji jesli sie uzywa przypisanych do tej wersji mozliwosci,to jest calkiem inny algorytm kompresji,napisalem w innym temacie i poscie jak to obejzc ,i tam nalezy szukac rozwiazania ,
DoluDesign - 16 Lipiec 2016, 21:49
Jeśli chodzi o ten temat: http://corel.wodip.opole....opic.php?t=9679
to przy pliku, który wstawiłem, nie pomaga
|
|