| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - X7 z Allegro?
Sponsi - 19 Lipiec 2016, 20:56 Temat postu: X7 z Allegro? Hej,
Tak sobie paczę za X6 SE i znalazłem na Allegro X7. Czasem upgrade za 7 stówek, czasem rzekomy pełniak, rzekomo "wersja cyfrowa". Niecałe 750zł.
Widzieliście takie aukcje? Czy to jest legalne? Niby boksy normalne PL-ki.
Jak w ogóle X7 się sprawuje? Połatany? Spoko?
Mam X4, już dość leciwy i choć to nie jest mój wiodący program kreatywny, to fajnie chyba mieć coś świeższego ; )
Czy olać : )
M.
chezare - 19 Lipiec 2016, 22:38
Czy to jest legalne? Trzeba by się przyjrzeć konkretnej ofercie.
Czy to jest możliwe? Jest, bez fontów, klipartów, VBA i paru innych rzeczy.
Co do kreatywności, to moim zdaniem, z którym się akurat zgadzam nie zależy ona ani od tej czy innej wersji Corela, ani jakiegokolwiek innego wynalazku.
restauro - 20 Lipiec 2016, 07:59
Zrezygnowałeś już z wersji USA ?
Sponsi - 20 Lipiec 2016, 08:25
To nie jest pytanie o kreatywność : ) pisałem, że nie jest to mój wiodący program kreatywny, więc tutaj kreatywności nie szukam...
Tu chodzi mi o odświeżenie softu i czy technicznie X7 jest OK, a nie, że np. "znana z bycia tragicznie wykrzaczającą się wersją"...
Rzekomy pełniak za 7 stówek, ale nie ma dopisane, że to jest "SE". A jest już "SE" z X7?
No bo skoro nie dopisują na aukcji, że to "SE" to to ma w takim razie wszystkie dodatki?
X7 SE to bym chętnie kupił w sumie, VB nie potrzebuję, ani innych dodatków.
Chodzi o środowisko (niezawodność i pójście do przodu z interfejsem, jeśli o czymś takim można mówić).
Co do aukcji to te po 7 stówek z hakiem:
http://allegro.pl/listing...s0-ele-1-4-0629
Ja miałem anglojęzyczną 12tkę, teraz X4 mam PL-kę. En był kupił chętnie, ale wtedy X4 SE chyba było tylko PL (i wciąż jest?).
Shame - 20 Lipiec 2016, 09:31
| Sponsi napisał/a: | | VB nie potrzebuję |
Oj nie tak szybko z tymi deklaracjami. Będziesz chciał jakieś makro odpalić i dupa A tak w ogóle to posiadasz przecież jakiegoś Corela, prawda? Nie zastanawiałeś się nad tym upgrade-em do X8? Cena dość atrakcyjna.
marak - 20 Lipiec 2016, 09:45
Pod wskazanym linkiem wszystkie te oferty po 200-750 wystawiła jedna firma mająca "aż" 141 komentarzy. Siedziba tej firmy, jak widać na zdjęciach z Google znajduje się w budynku mieszkalnym, a jej nazwy nie widać na szyldach znajdujących się na ścianie (choć zdjęcie z Google moze być stare). Poza tym w ofercie pisze: towar używany.
Ja bym nie kupował, Ty zrobisz jak zechcesz.
Sponsi - 20 Lipiec 2016, 09:51
Naprawdę VB nie potrzebuję : )
Upgrade do X8 to wciąż spora kasa - upgrade dla mnie ma sens tylko przy bardzo dobrej cenie. Za SE te 7 stówek bym dał, ale nie dwa razy tyle... aż tak nie potrzebuję nowszego Corela.
marak - no widzisz, dzięki za inwestygację.
|
|