Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Export jpg - Data wykonania - WTF???

Stipa - 16 Sierpień 2016, 09:38
Temat postu: Export jpg - Data wykonania - WTF???
W oknie eksportu jest nie rzucająca się w oczy opcja "Data wykonania". No i mam dokument edytowany dziś. Nawet kopia zapasowa jest z dzisiaj, a przy eksporcie jpg jest data wykonania 23-02!!! No i oczywiście wyeksportowany jpg jest z 23-02. Jak to cholerstwo obezwładnić? Przecież nie będę przy każdym eksporcie lukał na datę, właził tam, zmieniał.
I tak na boku, po cholerę jest ta opcja?

chezare - 16 Sierpień 2016, 10:15

Dobrze, że WTF, a nie WTC. happy
W moim oknie eksportu nie ma żadnej daty, ale ja mam zabytkowego Corela.
Może ta data, to czas kiedy dokument został utworzony, a nie czas ostatniej modyfikacji?
Zresztą, to jest moim zdaniem sztuczny problem, bo do czego Ci ta data potrzebna? Data zapisu pliku jest prawie na pewno taka jaką masz ustawioną w komputrze.

Stipa - 17 Sierpień 2016, 11:14

No właśnie - prawie. Prawie robi wielką różnicę. Ty mi nie wierzysz ( :cry ), a jpegi jak miały datę lutową, tak mają.
blo - 17 Sierpień 2016, 11:34

Sprawdziłem u siebie. Wyeksportowałem przed chwilą plik do jpg i ustawiłem datę wykonania na 20.08.2016. Plik ma datę utworzenia 17.08.2016 ale we Właściwości\Szczegóły\Pochodzenie\Data wykonania jest 20.08.2016. Może masz źle ustawioną datę systemową lub w bios'ie.