Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Corel PHOTO-PAINT - Jak uzyskać efekt przesunięcia barw - pomocy

maly666 - 22 Sierpień 2016, 13:32
Temat postu: Jak uzyskać efekt przesunięcia barw - pomocy
Witam !
Może ktoś z forumowiczów pomoże mi jak uzyskać taki efekt jak na foto.

restauro - 22 Sierpień 2016, 14:55

Jest narzędzie ( Narzędzie Klonowanie ) do kopiowanie .Dopasuj wielkością do Kolibra i powiel z lekkim przesunięciem.
Mżesz ustawić przezroczystość i kilka innych parametrów .

dj_maras - 22 Sierpień 2016, 20:28

to chyba nie to restauro :]
Shame - 23 Sierpień 2016, 00:08

dj_maras napisał/a:
to chyba nie to restauro :]

Nie chciałem nic mówić, bo pomyślałem, że restauro natchnęło i usilnie dopatrywałem się w tym obrazie wskazówki na temat color-shift'u o który pytał maly666 :-)

chezare - 23 Sierpień 2016, 07:35

Marnie to wygląda, szkoda czasu na szukanie rozwiązania, ale gdybym musiał to bym kombinował tak.
Mamy trzy identyczne obrazki.
Pierwszy sposób który przychodzi mi do głowy, to modyfikacja kolorów w dwóch obrazkach na wierzchu i ustawienie dla nich przeźroczystości.
Drugi, to proste połączenie obrazka na wierzchu z tym pod spodem, ale lista sposobów ich mieszania jest dosyć długa, trzeba poeksperymentować.

restauro - 23 Sierpień 2016, 07:58

maly666 raczej nie jest zainteresowany żadnym rozwiązaniem .Założył dwa konta z prawie identycznym ip. jedno zbanowałem , z drugim czekam na jakiś ruch ,chociaż jak wspomniałem mam wątpliwości .
chezare - 23 Sierpień 2016, 09:49

Bo to jakiś szatanista jest. :-)
restauro - 23 Sierpień 2016, 11:44

chezare napisał/a:
Bo to jakiś szatanista jest

może szansonista ?
Najgorsze ,że później mam dużo roboty z usuwaniem botów i spamerów.

Trurl - 25 Sierpień 2016, 18:16

Trzeba to zrobić w warstwach, w trybie multikanałowym. :)
kula69 - 28 Sierpień 2016, 16:41

ja bym to zrobił z poziomu drukarki tzn. wydrukował to jako pdf, z funkcja drukuj rozbarwienia (z załączoną funkcją drukuj w kolorach). Następnie zaimportował do cdr i poprzesuwał.