Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Zamian na krzywe

alcon - 26 Listopad 2016, 09:36
Temat postu: Zamian na krzywe
Witam serdecznie,
Proszę o przekształcenie rysunku logo do wektor.
Mam Corel DRAW 12.
Dziękuję bardzo.
Miłego dnia. :-)

Shame - 26 Listopad 2016, 09:53

To już przesada...

Poza tym, już chyba czas, żebyś nauczył się obsługiwać Corela. Najwyraźniej jest ci to potrzebne bo z ok. 40 twoich postów na tym forum, połowa to prośby o wektoryzację. Weź się do roboty, człowieku. A to co teraz dałeś to absolutny elementarz grafiki wektorowej.

PS.
Twoje podane logo JEST już wektorowe. Wystarczy przeciągnąć plik PDF na otwartego DRAWa.

alcon - 26 Listopad 2016, 10:08

Wiem że może to być trudne do zrozumienia :-) ale jestem niedzielnym Corelowcem. Gdybym wiedział jak się to robi to przecież nie zaśmiecał bym forum.
Przeniosłem logo do Corela załącznik. :-(

PS. Próbowałem walczyć z TRACE ale zawsze te loga wychodziły słabo. A na forum ktoś zawsze to potrafił mi przerobić tak żeby wyglądało PRO.

restauro - 26 Listopad 2016, 11:12

Logo jest już w wektorach ,otwórz pdf (prawy przycisk myszy na pliku ) za pomocą CorelDraw ,wybierz opcję importuj tekst jako krzywe i wszystko.
alcon - 26 Listopad 2016, 11:19

Niestety mój Corel chyba ma coś nie tak skoro i za pomocą metody restauro otwiera się pusty DRAW, i za pomocą importuj nie działa. :-(
restauro - 26 Listopad 2016, 11:35

Przeciągnij PDF do Corela.
restauro - 26 Listopad 2016, 11:36

X2
alcon - 26 Listopad 2016, 12:43

Właśnie w tym problem że tak jak wcześniej po przeciągnięciu mam taki efekt w Corelu.

Załącznik:
1.JPG
Pobierz Plik ściągnięto 2 raz(y) 6.17 KB

Post wyżej.

Niestety nie wyświetla się komunikat o zamianie na krzywe :-(

restauro - 26 Listopad 2016, 15:38

Jaki masz system , czy jest uaktualniony i ma zainstalowane farmerki , odpowiednie do wersji programu?
Moze włóż płyte lub uruchom praogram z opcją NAPRAW .

Shame - 27 Listopad 2016, 09:49

alcon napisał/a:
Wiem że może to być trudne do zrozumienia ale jestem niedzielnym Corelowcem.

Ale do czegoś jednak to potrzebujesz i widząc ilość zapotrzebowań można stwierdzić, że z ciebie nawet nie taki niedzielny corelowiec. Może czas zainwestować w nowszą wersję? A nawet jeśli nie, to czas się nauczyć obsługi. Nawet w tej Dwunastce. Np. skoro ten PDF nie zaimportuje ci się bezpośrednio (z uwagi na problemy wersji) to należy zapisać go (w Readerze czy czymkolwiek) jako bitmapę, tę wrzucić do DRAWa i zacząć robić.

Jasne, że można pomóc raz, drugi, a nawet trzeci, ale przy tym trzynastym lub trzydziestym razie to już lekka przesada.