| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Problem z profilem kolorów? X5
Blesik - 21 Grudzień 2016, 11:52 Temat postu: Problem z profilem kolorów? X5 Witam,
mam problem z corelem X5. Pracowałem wcześniej na tym Corelu na windowsie XP ale ostatnio zainstalowałem windowsa 10. I teraz problem, gdy otwieram stary projekt który zrobiłem jeszcze za czasów windowsa xp to kolor wyświetlanej czcionki jest w odcieniu brązu a nie szarości (po eksporcie do pdf, czcionka jest standardowo w odcieniu szarości więc jest okej), dodatkowo część wstawionych jpg do projektu wyświetla w rzeczywistych kolorach a część jest w zabarwieniu brązu tak jak czcionka (po eksporcie do pdf, jpg które były dobrze wyświetlane w corelu mają zabarwienie jasno niebieskie a te które były złe w pdf już mają dobre kolory).
Proszę o pomoc
Shame - 22 Grudzień 2016, 00:46
Czy mówiąc, że zainstalowałeś Win10 masz na myśli format kompa i wgrywanie programów od zera, czy upgrade z XP do Dychy? Jeśli to drugie, to spróbuj przeinstalować Corela - oczywiście razem z tymi cyrkami z ręcznym usuwaniem folderów, czyszczeniem rejestru itp. Na forum jest milion tematów o tym jak się to robi
|
|