Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - miało być tak pięknie... Zamiana na wektory

Izabela - 20 Styczeń 2017, 16:58
Temat postu: miało być tak pięknie... Zamiana na wektory
Witam. Wydawało mi się, że z obrazka PNG lub JPG można bez problemu przenieść jego obraz na jakiś inny materiał. Jednak dowiedziałam się, że nie jest to takie łatwe i panowie każą mi przesłać plik w wektorach.
A to jakaś czarna magia dla mnie :)
Może ktoś mi pomoże z tego coś zrobić?

restauro - 20 Styczeń 2017, 18:53

PNG można bez problemów ,poszukaj innej ,lepszej firmy .
Izabela - 20 Styczeń 2017, 19:04

Wszystko fajnie, dzięki za podpowiedź :) Gdyby to miała być jakaś zwykła koszulka, to byłoby prościej.
Tylko problem jest w tym, że nikt inny mi tego nie zrobi ponieważ to logo ma być wygrawerowane na elektrycznej tablicy rozdzielczej w kamperze 4x4 ;-)
I nie mam żadnej innej opcji jak tylko dostarczyć im to w wektorach :roll:

restauro - 20 Styczeń 2017, 19:05

Czyli potrzebujesz czarnobiałe ?
Izabela - 20 Styczeń 2017, 19:18

Dokładnie, tylko coś wspominali, że w środku tło jest cieniowane? Rozumiem to tak, że są jaśniejsze i ciemniejsze kolory, które w czarno-białym będą różnej szarości :-)
Finalnie logo ma być wielkości pudełka od zapałek wygrawerowane na metalu obok różnych przełączników :roll:

restauro - 20 Styczeń 2017, 19:59

Cienie to ten efekt nadający głębie . Można zrobić szary ,ale pewnie grawerowane będą tylko konury .
Musisz zapytać.
Trasowany możliwe ,że będzie za mało dokładny i skończy się na rysowaniu.

bidon184 - 20 Styczeń 2017, 20:38

tak na bardzo szybko w biegu
Izabela - 20 Styczeń 2017, 20:53

bidon184 napisał/a:
tak na bardzo szybko w biegu

Dziękuję bardzo :) :poklon Jesteś Wielki :-)
Mam nadzieję, że będzie dobre i wygraweruj ą mi bez problemu.

restauro - 20 Styczeń 2017, 21:55

Może taka wersja się przyda. Bidon podmienił fronty ,pozwoliłem sobie podebrać
Przypominam sobie ,że na forum mieliśmy już poruszany temat grawerowania z png i o ile dobrze pamiętam nie było z tym rozszerzeniem problemu .

Izabela - 20 Styczeń 2017, 22:33

Jeszcze raz dzięki za kompleksową pomoc :)
Jutro wysyłam oba pliki i mam nadzieję, że będzie się grawerowało ;-)

bidon184 - 21 Styczeń 2017, 18:19

restauro napisał/a:
Przypominam sobie ,że na forum mieliśmy już poruszany temat grawerowania z png i o ile dobrze pamiętam nie było z tym rozszerzeniem problemu .

tak bylo cos takiego , o ile pamietam to chyba nawet ja zabralem glos ze potrzebny jest png indeksowany,potem na pw mi user odpisal ze bezproblemowo wykonano grawerke,ale to tak z pamieci nie jestem pewny czy tak rzeczywicie bylo