| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Kanciaste połączenia węzłów
lukas1144 - 23 Styczeń 2017, 10:28 Temat postu: Kanciaste połączenia węzłów Witam!
Jestem początkującym użytkownikiem Corela, szukałem w googlach odpowiedzi na moje pytania ale nie bardzo mogłem cokolwiek znaleźć na ten temat, dla tego postanowiłem was poprosić o pomoc ;)
Tak jak widać na załączonych zdjęciach "1" i "2", w obszarach zaznaczonych czerwonym kółkiem, linie nie są połączone równo, nie mam pojęcia z czego to wynik. Moglibyście mi powiedzieć co zrobić aby przejścia pomiędzy nimi były "płynne"? Linie połączone są na węzłach. Korzystam z corela X5.
Z góry dzięki za odpowiedź ;)
gonia - 23 Styczeń 2017, 11:11
Witaj Lukas, w tych punktach masz najprawdopodobniej nie połączone linie, zrób sobie duże powiększenie w miejscu gdzie masz te „uskoki” zaznacz linię, kliknij narzędzie kształt (F10), zaznacz myszką i kliknij złącz 2 węzły, powinno pomóc,
pozdrawiam
lukas1144 - 23 Styczeń 2017, 12:00
działa! wielkie dzięki ;)
Trurl - 23 Styczeń 2017, 12:07
Uzupełnię jeszcze wypowiedź Goni. Niewykluczone, że te fragmenty linii są różnymi krzywymi, w związku z tym spróbuj je najpierw połączyć - zaznacz wszystkie krzywe i wykonaj akcję "połącz" ("combine") czyli Ctrl+L (Arrange/Combine), bo węzły różnych krzywych nie dadzą się połączyć.
|
|