| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - zapis etykiet do pdf
ladyz - 26 Styczeń 2017, 09:09 Temat postu: zapis etykiet do pdf Witam. Mam wykonane projekty etykiet do druku. Chciałabym je jednak drukowac z pliku pdf'a gdyz nie zawsze mam dostęp do corela. Czy jest szansa to eksportować? Z góry dziękuje za pomoc.
tegraf - 26 Styczeń 2017, 09:23
To... jakaś prowokacja? W październiku 2015 roku przygotowywałaś katalog do druku - pytałaś o spady, pdf i inne takie tam michałki. Amnezja?
ladyz - 26 Styczeń 2017, 09:25
| tegraf napisał/a: | | To... jakaś prowokacja? W październiku 2015 roku przygotowywałaś katalog do druku - pytałaś o spady, pdf i inne takie tam michałki. Amnezja? |
nie amnezja. Katalog zleciłam firmie.
ladyz - 26 Styczeń 2017, 09:27
| tegraf napisał/a: | | To... jakaś prowokacja? W październiku 2015 roku przygotowywałaś katalog do druku - pytałaś o spady, pdf i inne takie tam michałki. Amnezja? |
etykiet na stronie a4 mam aż 21 jak zapisze do pdf drukuje sie jedna na środku papieru.
tegraf - 26 Styczeń 2017, 09:28
| ladyz napisał/a: | | Katalog zleciłam firmie |
Te etykiety też zleć.
ladyz - 26 Styczeń 2017, 09:49
| tegraf napisał/a: | | ladyz napisał/a: | | Katalog zleciłam firmie |
Te etykiety też zleć. |
przeszkadza Ci coś?
tegraf - 26 Styczeń 2017, 10:03
| ladyz napisał/a: | | przeszkadza Ci coś? |
Nic. To po prostu dobra rada - nie masz zielonego pojęcia o tym, co chcesz zrobić.
Moja rada oszczędzi Ci czasu, nerwów i - być może - pieniędzy.
ladyz - 26 Styczeń 2017, 10:07
| tegraf napisał/a: | | ladyz napisał/a: | | przeszkadza Ci coś? |
Nic. To po prostu dobra rada - nie masz zielonego pojęcia o tym, co chcesz zrobić.
Moja rada oszczędzi Ci czasu, nerwów i - być może - pieniędzy. |
wiem co che zrobić i jaki efekt uzyskać. skoro nie chcesz mi pomóc lub nie umiesz to nie zabieraj głosu.
tegraf - 26 Styczeń 2017, 10:20
Pytanie "czy można z Corela wyeksportować do pdfa" jest mniej więcej na poziomie pytania "czy można w Corelu narysować prostokąt w kolorze zielonym".
Pytaj dalej.
restauro - 26 Styczeń 2017, 10:33
Chętnie Ci pomożemy ,ale być może trzeba zacząć od podstaw ?
gdybyś mogła zainwestować 30 zł byłoby wszystkim łatwiej.
http://helion.pl/ksiazki/...imek,abccx7.htm
Publikuj jako PDF .
ladyz - 26 Styczeń 2017, 10:59
bez przesady plik w pdf'ie umiem zapisać. pytanie o etykietę.
tegraf - 26 Styczeń 2017, 11:04
| ladyz napisał/a: | | bez przesady plik w pdf'ie umiem zapisać. pytanie o etykietę. |
? "Mam wykonane projekty etykiet do druku. Chciałabym je jednak drukowac z pliku pdf'a gdyz nie zawsze mam dostęp do corela. Czy jest szansa to eksportować?"
Chyba mam problem z czytaniem ze zrozumieniem.
ladyz - 26 Styczeń 2017, 11:07
etykieta jest w corelu, chce jednak drukowac z pliku pdf.
tegraf - 26 Styczeń 2017, 11:10
| ladyz napisał/a: | | etykieta jest w corelu, chce jednak drukowac z pliku pdf. |
To wyeksportuj do pdfa i drukuj z pdfa. Eksportować do pdfa ponoć umiesz - więc gdzie tu problem?
ladyz - 26 Styczeń 2017, 11:58
tegraf - 26 Styczeń 2017, 12:05
Mam etykietę o rozmiarze 70x42.3 mm. W Corelu jest opcja pozwalająca na wydrukowanie jej na arkuszu A4 z jednoczesnym jej powieleniem w 3 kolumnach i 7 wierszach (załączam zrzut)- razem 21 użytków.
Czy jest w Corelu taka opcja, która pozwoli taki układ zapisać do pliku pdf? Chciałabym móc drukować te etykiety na komputerze, na którym nie mam zainstalowanego Corela.
Czy tak miało brzmieć pytanie?
bidon184 - 26 Styczeń 2017, 12:11
nie moge otwzyc cdr,ale sytuacja ze drukuje pdf tylko 1 etykiete na srodku moze sie zdazycgdy etykiety sa np klonami, wystarczy je zgrupowac i powinno byc oki,ale strzelam bo nie moge otwozyc pliku
ladyz - 26 Styczeń 2017, 14:44
| tegraf napisał/a: |
Mam etykietę o rozmiarze 70x42.3 mm. W Corelu jest opcja pozwalająca na wydrukowanie jej na arkuszu A4 z jednoczesnym jej powieleniem w 3 kolumnach i 7 wierszach (załączam zrzut)- razem 21 użytków.
Czy jest w Corelu taka opcja, która pozwoli taki układ zapisać do pliku pdf? Chciałabym móc drukować te etykiety na komputerze, na którym nie mam zainstalowanego Corela.
Czy tak miało brzmieć pytanie? | przepraszam :)
tegraf - 26 Styczeń 2017, 15:24
Masz 2 możliwości:
1. Zmontować taki montaż ręcznie i wygenerować pdfa już zmontowanego - z pominięciem tego corelowego narzędzia do etykiet. To tak na oko jakieś 3 minuty.
2. Robić tak jak do tej pory, ale wydruk kierować nie na drukarkę fizyczną, tylko na drukarkę "wirtualną" pdf. Taka drukarka zamiast drukować - generuje pdfa na dysku.
Takich darmowych drukarek pdf jest pewnie z milion.
https://www.google.pl/web...ual+pdf+printer
Poszukaj czegoś za darmo, zainstaluj, drukuj.
Jak nie będziesz zadowolona, odinstaluj, zainstaluj coś innego - i próbuj ponownie.
Gdzieś chyba już na forum ktoś kiedyś polecał jakiś konkretny model.
bidon184 - 26 Styczeń 2017, 15:30
a mnie ciekawi czy mja porada odniosla skutek bo user nie byl laskaw odpisac
ladyz - 26 Styczeń 2017, 15:45
mogłam to robić ręcznie tzn na stronie a4 umieścić 21 etykiet ale problem w tym że te etykiety muszę często edytować i jest ich chyba z 150 rodzajów dlatego uzywałam corela bo tam edytuje tylko jedną etykietkę a drukuje się 21 x 150 plików to duuuużo szybciej . Dziekuję za podpowiedź. Będę działać.
| bidon184 napisał/a: | | nie moge otwzyc cdr,ale sytuacja ze drukuje pdf tylko 1 etykiete na srodku moze sie zdazycgdy etykiety sa np klonami, wystarczy je zgrupowac i powinno byc oki,ale strzelam bo nie moge otwozyc pliku |
spróbuję . dzieki za info
bidon184 - 26 Styczeń 2017, 15:59
bede wdzieczny
Cysorz - 26 Styczeń 2017, 17:02
ladyz - przeczytaj to: ::Automatyczne rozłożenie akcydensów do druku::.
bidon184 - 26 Styczeń 2017, 17:09
bardzo lopatologiczny link,dla potomnych powinien chyba byc w FAQ
|
|