Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Problem z instalacją CD X8

alexop - 2 Luty 2017, 19:55
Temat postu: Problem z instalacją CD X8
Witam,

Mam problem z instalacją Corela X8. Po zalogowaniu się, po rozpoczęciu procesu instalacji (ok. minuta, 11% proces )pojawia się komunikat (w załączeniu)

Program instaluje po raz pierwszy...

Proszę o info, co może blokować...

restauro - 2 Luty 2017, 20:16

Jest napisane dlaczego tak się dzieje , była zainstalowana inna wersja programu CorelDraw.
Trzeba oczyścić App Data i Rejestr z pozostałości po wcześniejszej instalacji innej wersji programu .
Temat na forum powraca niczym bumerang .

bidon184 - 3 Luty 2017, 11:25

tak naprawde to nawet nie trza czysic jesli zrobimy drobny myk,w program files robimy sobie folder np corel 18 i gdy instalator zaproponuje instalacje w domyslnym folderze klikamy w button broswer i szukamy naszego utworzonego folderu i wskazujemy ze wlasnie w nim chcemy zainstalowac w taki sposob mozemy zainstalowac nawet 500 coreli i nic nie bedzie sie klocic,nie jestem jednak pewny czy w przypadku gdy juz probowalismy zainstalowac w domyslnym, w folderze tmp nie powstal obraz instalatora,tego nie wiem ale warto sprobowac przed zabawa w czyszczenie
restauro - 3 Luty 2017, 13:07

bidon184 napisał/a:
przed zabawa w czyszczenie

Czyszczenie zajmuje kilka minut ,wiec nie jest to aż taki problem ,ale testowanie innych sposobów jest jak najbardziej wskazane.

bidon184 - 3 Luty 2017, 19:10

oczywiscie tak,tylko znam z wlasnej jakby to powiedziec autopsji :-) bo paru kolegow tez mialo problem,ze jesli zrobimy sobie haslo i tworzymy drugi profil to trza pamietac ze konto administratora jest tylko jedno to drugi ktore stworzylismy jest tylko na prawach administatora i mozemy sobie czysic ile chcemy i tak to nic nam nie da ,program po ponownym zalogowaniu nie bedzie widzial .exe lub bedzie walil jakies bugi,ale to tak pisze jako ciekawostke,sam jestem osobiscie za czyszczeniem i to recznym zadnych tweekow ,bo tweek potrafi zrobic miazge z systemu :-)