| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - czy corel ma funkcje automatycznego eksportu
agucha1712 - 15 Luty 2017, 23:57 Temat postu: czy corel ma funkcje automatycznego eksportu np. do kilku wybranych formatów ?
czyli np. umieszczam logo na białej stronie, kilkam i za jednym kliknieciem zapisuje mi logo z formatach np jpg. png. pdf. cdr ?
jak skracacie sobie eksport plików przy logo ?
mi zawsze wychodzi kilkadziesiąt plików...i zapisywanie tego do droga przez męke ;p
Shame - 16 Luty 2017, 15:56 Temat postu: Re: czy corel ma funkcje automatycznego eksportu
| agucha1712 napisał/a: | np. do kilku wybranych formatów ?
czyli np. umieszczam logo na białej stronie, kilkam i za jednym kliknieciem zapisuje mi logo z formatach np jpg. png. pdf. cdr ?
jak skracacie sobie eksport plików przy logo ?
mi zawsze wychodzi kilkadziesiąt plików...i zapisywanie tego do droga przez męke ;p |
Dla mnie bardziej dziwne jest, że czynność, którą jak zakładam robisz co tydzień/miesiąc jest tak dla ciebie pracochłonna, że potrzebujesz do tego skrypt? No bez przesady. Chyba, że produkujesz logo hurtowo, chociaż wtedy zastanawiałbym się nad ich jakością...
A sam skrypt? Najlepiej byłoby po prostu nagrać zapisywanie, zedytować nagranie tak, by makro przechwyciło nazwę pliku i lokalizację i potem tylko skopiować część odpowiedzialną za zapis podmieniając rozszerzenie. Ja za długo nie używałem VBA, żeby to gładko zrobić, ale mamy magików na forum
|
|