Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Ktory Corel do windows 10

jpac - 25 Luty 2017, 14:04
Temat postu: Ktory Corel do windows 10
a X6?
bidon184 - 25 Luty 2017, 14:11

X4,X5 ??? bardzo cienko to widze,ogolnie zapomnij,to mozna zrobic jesli miales np W7 Ultimate i zrobiles Upgrade to w tedy zostaje na kompie folder Windows.Old i corel kozysta z tego wlasnie folderu,natomiast jesli to jest czysty Win10 to zapomnij,sorry jesli Cie zmartwilem :-) ,sa fora na ktorych mozna znalez loader(symulacje srodowiska)ale zeby z tego skozystac to trza miec wiedze jak takie cos zainstalowac ;-) ,znaczy zeby bylo jasne Corel raczej odpali ale bedzie marudzil ze mu zle ,inaczj moiac bedzie wywalalo czesto errory
restauro - 25 Luty 2017, 15:39

Odinstalowałem szybko z Win 10 CorelDraw X4 .
Przejście odbyło się bez problemow ,tylko póznij co rusz jakieś się pojawiały.

kek - 27 Luty 2017, 08:38

U mnie na Win10 chodzi x7 i nie ma żadnych zgrzytów.
restauro - 27 Luty 2017, 10:00

[quote="jpac"]a X6?[/quote
Najbardziej dostosowany jest X8 ,
X 7 działa bez problemów ,
X 6 ? nie jestem pewien czy działa idealnie ,to jest wersja , która powstała przed premierą Win10.

bidon184 - 27 Luty 2017, 20:31

X6 tez bedzie smigal tylko trzeba mu nowy folder stworzyc ,z Appdata trzeba zduplikowac ,bo na w 10 kozysta jeszcze z folderu zagniezdzonym w dokumentach
Sound - 28 Luty 2017, 08:40

x6 na 10 działa u mnie bez problemu.
bidon184 - 28 Luty 2017, 09:42

zapomnialem wczesniej napisac ze jest taki program jak Password recuvery bundle,warto obserwowac shareware zeby go zassac za free,testowalem ten programik np na Adobe,to jeden z lepiej zabezpieczonych programow,i powiem ze Adobe nawet nie jaknelo,instaluje sie bez zbednych pytan o klucz,zarowno przy crashu jaki i na innej maszynie ,pod warunkiem oczywiscie ze mamy dysk backupu tego programu
gusztaf - 9 Marzec 2017, 13:51

Witam,
X5 działa mi "prawiłowo" na W10/64 ---> trzeba zrobić sobie nowy pasek menu (nie widać napisów) - jedyny problem. Poza tym, po kilku miesiącach pracy żadnych nowych rewelacji, których nie byłoby w poprzednich Okienkach.

PS. Ciekawe jest to, że np. X3 zainstalowany na W7 działa prawidłowo, a po aktualizacji W7 do W10 również działa. Natomiast próba posadzenia X3 na świeży W10 kończy się blokadą instalacji przez Windows.