Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Plakat marketingowy

crycha66 - 15 Marzec 2017, 16:52
Temat postu: Plakat marketingowy
Witam

Ostatnimi czasy zacząłem zabawę w Corel Draw i potrzebuje waszej pomocy.

Jak do tego plakatu z linku zrobić jakieś fajne tło ?
Bo cały czas mi w nim czegoś brakuje.
Liczę, na wasze podpowiedzi i rady :)
Z góry dzięki

https://scr.hu/9JVYAj

restauro - 15 Marzec 2017, 20:12

Krystian
Całość nie powala ,ale podeślę kilka elementów do tła ,może się przydadzą .

Shame - 15 Marzec 2017, 20:50

O rany... Jak żywcem wyjęte z profilu Grafik Płakał Jak Projektował :shock:

Gratuluję ci crycha, ale polecałbym zwrócić się do profesjonalnego grafika, bo za takie plakaty to powinni do paki wsadzać, a i Tobie może on przysporzyć więcej strat niźli zysków - jak potencjalny klient takie coś zobaczy to się dwa razy zastanowi, zanim zrobi u Was zakupy.

Może to gorzkie słowa, ale prawdziwe. I znajomość Corela nie ma to wiele do rzeczy. Ja mógłbym zrobić dobry plakat korzystając z WORDa. Tu raczej chodzi o zdolności artystyczne. Najłatwiej jak poszukasz takich plakatów na Googlach w zakładce Grafika. Obadaj najpierw jak takie coś wygląda, a potem staraj się dobijać do celu. Tworzenie od podstaw nie jest łatwe dla początkujących.

Nie chciałbym dokładnie opisywać co z Twoją propozycją jest nie tak, bo się obrazisz i zniechęcisz, ale mówiąc w skrócie, nie ma tam ani jednego prawidłowo dobranego i umieszczonego elementu. Może ktoś się zlituje i ci machnie taki plakat. Ale szczerze - zleć to komuś i zapłać.

restauro - 15 Marzec 2017, 20:55

Na płycie CorelDraw również powinny być przykłady .
bidon184 - 15 Marzec 2017, 21:19

moim zdaniem to co autor pokazal to typowy przyklad podkladu pod swf,nawet kolor sie zgadza :-) mamy takie forum jak SWISH mysle ze tam znajdziesz o wieeele lepsze podklady,potem tylko je zaadoptuj do corela