| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Pomoc w stworzeniu napisu na wzór john deere
Madol1 - 21 Kwiecień 2017, 10:54 Temat postu: Pomoc w stworzeniu napisu na wzór john deere Jak w temacie. Mam do wykonania naklejkę. Musi to być na wzór napisu JOHN DEERE. Napis który ma się znajdować na naklejce to ursus C-360. Załączam czcionke i przykładowy wygląd napisu johna. W jaki sposób zrobić to przechylenie napisu?
Shame - 21 Kwiecień 2017, 14:40
Wystarczająco blisko?
Niestety do stworzenia tego trzeba zaprząc nieco narzędzi i jeśli nie posiadasz podstawowych umiejętności i wprawy w posługiwaniu się DRAWem to może być ciężko.
restauro - 21 Kwiecień 2017, 17:09
| Shame napisał/a: | | Wystarczająco blisko? |
Chyba nie?
Shame - 21 Kwiecień 2017, 18:39
| restauro napisał/a: | | Chyba nie? |
Oj widzę, że to nie ten font. Użyłem Metrostyle Extended Bold, czyli to co autor tematu zapodał w załączniku Dodatkowo, nie szukałem żadnego innego obrazka niż ten od autora i starałem się go skopiować. Może faktycznie trzeba było wrzucić nazwę w Gogle. Teraz widzę, że nie litery są pochyłe, tylko Głębia pod kątem (autor tematu zmylił mnie dodatkowo tekstem "jak zrobić to pochylenie napisu?"). Eh, i tak wyszło OK
restauro - 21 Kwiecień 2017, 19:58
Może jednak się mylę i jest już OK !
|
|