Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Szukam rysunku lub czcionki - Czcionka

HotShotCharlie - 13 Maj 2017, 14:32
Temat postu: Czcionka
Witam. Jeśli pomyliłem dział prosiłbym o przeniesienie.

Moje pytanie dotyczyc czcionki EucrosiaUPC w wersji regular. Czy jest ona dostępna za darmo do komercyjnego użytku? Zrobiłem projekt właśnie z tą czcionką, ale chciałem sprawdzić licencje i co strona, to inne informacje i już nie wiem czy mogę zgłosić pracę z tą czcionką do konkursu w którym firma będzie używać jej w logo, no i ja też zarobie pieniądze.

tegraf - 14 Maj 2017, 11:20

A co takiego szczególnego jest w tym foncie, że padł na niego wybór? Lepiej nie ryzykuj. Ja tam szczególnych różnic między nią a windowsowym Timesem nie widzę, a każdym razie nie takie, które by uzasadniały ryzyko dostarczenia klientowi loga z fontem o wątpliwej legalności.
HotShotCharlie - 14 Maj 2017, 16:13

Minimalne różnice są, ale bardziej chodziło o to, że wykonałem całą prezentację z tą czcionką i nie chciałem zmieniać. Niemniej jednak zmieniłem ją, więc temat chyba do zamknięcia. Chyba, że ktoś znajdzie informacje odnośnie Eucrosii i podzieli się, być może komuś się przyda.