Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Hyde Park - Acrobat Pro XI centrowanie

Cysorz - 19 Czerwiec 2017, 19:46
Temat postu: Acrobat Pro XI centrowanie
Jestem po postawieniu nowego systemu na nowej maszynie - w Acrobacie jeżeli coś wstawiam ze schowka, to nie wstawia mi tego centralnie na stronie (zawsze wymiar strony z której coś kopiuję jest identyczny jak tej na którą chcę coś skopiować). Jest kilkumilimetrowe przesunięcie w prawo i w dół, każde nowe wklejenie następuje kilka milimetrów w prawo i w dół i tak dalej i tak dalej.
Muszę czasami coś wstawiać do gotowych dokumentów (głównie są to cut-marki) no i nie mogę sobie pozwolić na jakieś tam ręczne podsuwanie. Pewnie jest gdzieś opcja, która tym zarządza ale mam jakieś zaćmienie.
Dodam, że pracuję na kilku komputerach z Acrobat Pro i na żadnym z nich nie ma takiej "dolegliwości"...

tegraf - 19 Czerwiec 2017, 21:44

Masz jakąś wtyczkę, np. PitStop?
Cysorz - 19 Czerwiec 2017, 23:04

Używam Quite Imposing Plus, ale to nie podczas jego działania się dzieje.
tegraf - 20 Czerwiec 2017, 06:39

https://forums.adobe.com/thread/1090282

Tu piszą, że powinna działać kombinacja:
SHIFT + COPY > SHIFT + EDIT + PASTE (myszą).

Cysorz - 20 Czerwiec 2017, 19:35

Dziękuję tegraf, że się pochyliłeś nad moim małym problemem.
Przeczytałem Twoją radę już rano, jednak nie miałem czasu jej przetestować. Teraz jestem po klikaniu z, bez, obok, pod spodem i wszędzie indziej ale niestety nic to nie daje.
Zresztą jakoś od początku nie bardzo czułem tego sposobu bo prawdę mówiąc trochę dziwny jest ;-) .
Znalazłem za to radę, żeby podsuwać kursorami wraz z ctrl i na razie daje to radę. Nie jest to całkiem precyzyjne, ale na potrzeby druku cyfrowego wystarczy.

Tak się zastanawiam, czy program nie dociągnął sobie jakoś aktualizacji (nigdy nie zgadzam się na bezwolne instalowanie poprawek) i nie schrzanił mi działającej wcześniej wersji?