|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - CDR17 - CDR11
kek - 25 Lipiec 2017, 14:26 Temat postu: CDR17 - CDR11 Witam.
Mógłby mi ktoś pomóc w zapisie do wersji 11.
Próbuję zapisać plik Z Corel 17 na wersję 11 i za każdym razem wszystko się wiesza.
Inne pliki zapisują się bez problemów i tylko ten jeden...
Próbowałem przeróbki na stronie Filespazz.com, ale przysłali tylko informację o realizacji i od rana cisza.
Więc po Gierkowemu - pomożecie?
ps. Z jakiegoś powodu nie mogę dodać załącznika. Jeśli ktoś się zlituje wyślę plik na maila.
Pozdrawiam
restauro - 25 Lipiec 2017, 14:48
kek napisał/a: | Z jakiegoś powodu nie mogę dodać załącznika |
Prawdopodobnie załącznik przekracza dopuszczalną wielkość pliku .
restauro - 25 Lipiec 2017, 14:51
Spróbuj zapisać w pdf X/1-a i otworzyć w corel11
kek - 25 Lipiec 2017, 14:51
Być może - ma 3,3 MB, po spakowaniu niewiele więcej.
kek - 25 Lipiec 2017, 14:53
Sęk w tym, że to nie dla mnie. Ja robię w swojej wersji, a w 11 wysyłam drukarni. PDF im wysłałem ale z cdr mam problem.
restauro - 25 Lipiec 2017, 14:54
nie pamiętam dokładnie ,musiałbym sprawdzić ,ale plik nie może przekraczać 1mb
Cysorz - 25 Lipiec 2017, 20:43
Wrzuć na WeTransfer na przykład...
kek - 26 Lipiec 2017, 09:20
Plik w wersji Corel 17.
https://megadrive.pl-01.rar
A ja muszę go mieć w wersji 11 lub nawet 9.
Pozdrawiam
Shame - 26 Lipiec 2017, 22:20
Sprawa jest przedziwna.
Próbowałem wprost - nie wyszło (też się zwiesił przy zapisie). Potem z ponownym przekształceniem bitmapy i wrzucenie jej w Kard. Potem z zamianą wszystkiego na krzywe, potem ze Połączeniem krzywych. Następnie eksport do PDF i otwarcie w DRAWie i zapis. Nic nie działało. Zawsze kończyło się wykopyrtnięciem DRAWa na plecy. Ktoś ma jakiś pomysł?
Sprawdziłem - zwis jest przy eksporcie do JAKIEJKOLWIEK innej wersji, niż X7. Dziwne...
Cysorz - 27 Lipiec 2017, 00:12
::Proszę.::
Po trzech dniach kasuję, bo nie mam tam zbyt dużo miejsca.
Shame - 27 Lipiec 2017, 00:17
Cysorz, niby git, ale podzielisz się sposobem? Czy zwyczajnie u ciebie zadziałało bez problemów?
Cysorz - 27 Lipiec 2017, 00:23
Wyczyściłem style, dla pewności przeniosłem na nową warstwę.
Style w Corelu to problem od kiedy tylko zaczęto je stosować. Nawet jak ich nie stosujesz, to ciągną się za każdym zapisem jak smród za politykiem ;).
kek - 27 Lipiec 2017, 08:04
Fiu, fiu, @Cysorz - jesteś wielki. Spróbuję tego sposobu, bo mam kolejny taki przypadek (dam znać czy mi się udało).
Dziękuję za próbę pomocy @Shame.
Jesteście świetni, a przede wszystkim uczynni. To jedyne forum gdzie udzie pomagają, a nie wytykają błędy.
Pozdrawiam
|
|