Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Wielka prośba !

damdar - 29 Sierpień 2017, 20:55
Temat postu: Wielka prośba !
Kolega poprosił mnie o pomoc i ni jak nie mogę dać rady sobie z tym.
Proszę o pomoc jak zamienić to w krzywe bo co dotknę to rozwalam to.
Nie wiem jaka to czcionka a z tym kałachem to już nie daję rady.

Cysorz - 29 Sierpień 2017, 23:46

Musisz poświęcić trochę czasu na pracę/ćwiczeniami nad obiektami wektorowymi. Nie trzeba na to lat ani miesięcy - nawet głupie kilkanaście minut wystarczy na zrozumienie podstaw. Linki do poradników były na tym forum podawane setki razy - wysil się trochę. Jak już raz zrozumiesz to będzie tylko z górki - potraktuj to jako takie szlifowanie warsztatu.

Ale pytasz jak to zrobić, więc doradzę - kałacha odrysować, fontu poszukać (bo najłatwiej).
ALBO!
Poproś kolegę, żeby określił jaki ma budżet za to zlecenie - bo w końcu składa zlecenie, nad którym trzeba jednak trochę popracować, nieprawdaż? Swoją drogą bez problemu można znaleźć w necie wektorową wersję kałacha a i font (czcionka to zupełnie coś innego) też można znaleźć właściwie "z automatu"...

Shame - 30 Sierpień 2017, 19:36

"Z automatu" to ja pojechałem :mrgreen: TRZYMAJ, to wersja wektorowa, ale trasowana. Kałach do wymiany, jak mówi Cysorz, znajdziesz na necie, ino podmienić.
damdar - 30 Sierpień 2017, 21:02

Wielkie dzięki. Z kałachem to taki problem że to Beryl i ta wersja jest rzadka jako clipart.
restauro - 31 Sierpień 2017, 11:29

Możesz odrysować krzywymi .