Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Eksport do pdf

Berti - 11 Grudzień 2017, 17:31
Temat postu: Eksport do pdf
Witam, jak wyeksportować do pdf ulotkę dwustronną, która zawiera w jednym pliku (pdf) dwie strony?
restauro - 11 Grudzień 2017, 19:40

Zwyczajnie , ustalasz W CorelDraw ilość stron (na dole z lewej strony klikasz na +) .
Później wybierz opcję Publikuj jako pdf. Zapiszą się wszystkie strony jako dokument pdf .

Berti - 12 Grudzień 2017, 02:26

Po wyeksportowaniu w programie do pdf w podglądzie prócz ulotki widać całą przestrzeń roboczą w kolorze białym, to tak ma być? W illustratorze przy podglądzie miałem widoczną tylko przestrzeń z ulotką, jak w przypadku eksportu jednej strony w corelu z zaznaczoną opcją "tylko zaznaczone".
gonia - 12 Grudzień 2017, 08:51

Na podglądzie powinieneś widzieć pole zadruku ulotki, powiększone o margines na spad, który masz w ustawieniach przy eksporcie do pdf-a, (zwykle jest to w zależności od drukarni 2 lub 3 mm)
Trurl - 12 Grudzień 2017, 10:59

Cytat:
Po wyeksportowaniu w programie do pdf w podglądzie prócz ulotki widać całą przestrzeń roboczą w kolorze białym

Berti, podeślij plik cdr, to powiemy Ci, co zrobić, żeby było dobrze. Być może ustawiłeś za dużą stronę - np. ustawiłeś stronę A1, a leży na niej obiekt wielkości pudełka zapałek.

:-)

Berti - 12 Grudzień 2017, 11:27

Trurl rzeczywiście, nawet nie zwróciłem wczoraj w nocy na to uwagi, że otworzyłem na a4, teraz jest git, dziękuję wszystkim za pomoc. :roll: