|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - Fonty i ich efekty
rzincognito - 20 Kwiecień 2018, 12:42 Temat postu: Fonty i ich efekty Cześć, szukałem trochę na forum jednak nie mogłem dokopać się do podobnego tematu stąd nowy temat na forum.
Ostatnio bawię się w uzywanie różnych fontów, dopiero dziś odkrylem że niektóre posiadają fajne efekty jesli dodamy np na koniec napisu znak ] wtedy pojawia się fajna linia pod spodem całego napisu. A teraz problem, czy jest szansa aby po przekształceniu w krzywe linia pod spodem napisu wyglądała tak jak w tekscie ozdobnym? Po przekształceniu w krzywe w widoku szkieletowym jest ona w kreskach cała popsuta a efektu który by wczesniej brak. Bawiłem się w zapisywanie w pdf i znów do corela jednak efekt pozostawał.
Efekty są fajne, ciężko mi narysowac podobne przy uzyciu pędzla a gotowych nie mogłem znaleźć. Czy znacie jakieś sposoby zeby dany efekt nie zamieniał się w "bazgroły", dużo rzeczy wycinam dlatego potrzebuje "czystego efektu".
W zdjęciu widać efekt w jpg jest okej jeśli damy już tekst ozdobny i do pdfa widać t czego chcę uniknąć,
restauro - 20 Kwiecień 2018, 13:44
Po napisaniu i dodaniu ozdobników , zaznacz wszystko i CTRL +K ( Obiekt - Rozłącz tekst ozdobny
Więcej frontów tego projektanta ,jesli Ci sie podobają ( Billy Argel ) .
http://www.fontspace.com/category/billyargel
rzincognito - 20 Kwiecień 2018, 18:38
Okej, tylko jeśli zerkniemy w widoku szkieletowym dalej widać "bazgroły" ;/. Bardzo zależy mi aby pozostawał sam efekt czystej linii. Dużo wycinam z tego typu rzeczy a wtedy ploter widzi wszystkie te niepotrzebne linie. Czy jest szansa zeby w widoku szkieletowym zniknęły te "bazgroły"
restauro - 20 Kwiecień 2018, 19:40
Nic tam nie ma ,sprawdzałem.
To co nazywasz bazgrołami , to są zachodzące na siebie litery.
Odsuń od siebie i znikną .
Możesz również zamienić w krzywe i zespawać .
|
|