Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - prośba o wykonanie tabliczek w krzywych (prezent dla Taty)

patrykzborowski - 22 Kwiecień 2018, 12:04
Temat postu: prośba o wykonanie tabliczek w krzywych (prezent dla Taty)
Witam, chciałęm Tacie sprezentować na urodziny 2 tabliczki z napisem JAGUAR XF S

napisałem do pewnej firmy która graweruje laserem, myślałęm że będzie to prostsze, że wystarczy rysunek w paincie. Pani odpisała, że potrzebują projekt w krzywych (?) i to dla mnie jako ucznia podstawówki nie jest do ogarnięcia.

Mam ogromną prośbę gdyby ktoś mógł zrobić mi w krzywych te tabliczki lewą i prawą :poklon

Pani odpisała tak: "Możemy wykonać tabliczkę zgodnie z Pana specyfikacją, jednakże bez otrzymania plików w krzywych będzie to niemożliwe. Dlatego bardzo proszę o przesłanie plików wektorowych w jednym z formatów *cdr, *eps, *ai, *dxf, *dwg (Autocad do wersji 2000, Corel do wersji 15). Po otrzymaniu plików w krzywych będę mogła wycenić zakres prac oraz podać czas realizacji zlecenia" "

Robiłem to w paincie i najlepiej pasującą czcionką jest Lucida sans Unicode. Tabliczki mają mieć wymiary 65mm x 12mm grubość 2mm. Skosy takie jak na rysunku. Tabliczki mają być przyklejone na prawe i lewe drzwi w samochodzie. Grawer ma być powierzchowny - bez obawy że środek liteki A wypadnie. Chciałbym , żeby te tabliczki wyglądały jak na zdjęciu poglądowym. Proszę o odpowiedź, dziękuję

restauro - 22 Kwiecień 2018, 14:24

Podstawówka to chyba ściema .
Wracając do meritum " Tabliczki mają mieć wymiary 65mm x 12m "
65mm to długość boku ?
Jesli tak to po wpisaniu do prostokąta tabliczka będzie większa.

patrykzborowski - 22 Kwiecień 2018, 15:30

ee to żadna ściema,wiek przy rejestracji zaczyna się od 18. po prostu chcę zrobić prezent tacie, myślałem że moje bohomazy w paincie wystarczą a tu zonk. Tabliczka ma mieć długośc 65mm wysokość 12 mm tak jak jest na zdjęciach, wszystko opisałem o co mi chodzi.
Tabliczka ma być kopnięta - ma mieć skosy żeby pasowały do obrysu tapicerki.

Nie wiem na czym to polega, po prostu długośc 65 mm wysokość 12mm i w tym ma się napis zmieścić. POtrzebuję dwie tabliczki tak jak na moim rysunku jedną lewą i jedną prawą na drzwi do samochodu. Pani kazała przesłać to w krzywych.

restauro - 22 Kwiecień 2018, 16:41

Żółty prostokąt ma wymiary które podałeś .Rozumiem ,że tabliczka ma być wpisana w ten prostokąt.
patrykzborowski - 22 Kwiecień 2018, 17:06

Te tabliczki mają wyglądać tak jak w załącznikach, jesli tak wygląda projekt w krzywych to jest poprawny. Nie znam się. Dało by radę S podnieść trochę wyżej ? Zrobiłeś mi prawą tabliczkę, lewa ma być identyczna na lewe drzwi. Dziękuję
restauro - 22 Kwiecień 2018, 17:09

Zrobiłem po śladach ,skoro ma być przesunięte?
patrykzborowski - 22 Kwiecień 2018, 17:21

Dużo lepiej i ten plik w pdf wysłać do tej firmy ? To już jest w tych krzywych ?
restauro - 22 Kwiecień 2018, 18:33

Tak to są wektory .
patrykzborowski - 22 Kwiecień 2018, 19:02

Jednak są dobrzy ludzie. Dziękuję bardzo !

Pozdrawiam

restauro - 22 Kwiecień 2018, 20:32

Nie przekonałeś mnie odnośnie swojego wieku ,ale i tak nie ma to większego znaczenia . Jeśli możemy pomagamy ,jeśli nie to nie pomagamy ,niezależnie od wieku.