Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Złe przenoszenie stron

F-Głowy - 24 Wrzesień 2018, 01:29
Temat postu: Złe przenoszenie stron
Czy zauważyli¶cie jak bardzo skopane jest przesuwanie zakładek (stron)?

http://prntscr.com/kxvk34

Chwytam Stronę 4 i przesuwam j± na stronę 7, po wykonaniu tej czynno¶ci strona 7 to nadal strona 7. Ale jak "odliknę" w innym miejscu to wtedy sie "naprawia". I co ciekawe, nie przesuniemy jakiej¶ strony na ostatnie miejsce (do maksa w prawo), aby to zrobić musimy ostatni± stronę po rpawej przesun±ć w LEWO.

Serio, czemu to jest takie popsute? Nikt do tej pory tego nie odkrył? Warto zgłosić.

restauro - 24 Wrzesień 2018, 08:32

Możesz wpisywać strony z klawiatury .Kliknij miedzy numerami stron ,pojawi się okno .
F-Głowy - 24 Wrzesień 2018, 17:27

restauro napisał/a:
Możesz wpisywać strony z klawiatury .Kliknij miedzy numerami stron ,pojawi się okno .

Jak widać nie zrozumieli¶my się zupełnie. Ja chcę PRZENOSIĆ strony w inne miejsca.
Ja piszę o przenoszeniu stron, a ty piszesz o przeskakiwaniu do nich.

Przenoszenie, przeskakiwanie, przenoszenie a przeskakiwanie.

Wykonaj test przenoszenie metod± "przeci±gnij i upu¶ć" i zobacz jak bardzo jest to zr±bane.

restauro - 24 Wrzesień 2018, 17:52

Przesuwaj z wci¶niętym CTRL ,dodaje automatycznie chyba ? dodatkowo jedn± pust± stronę .
Może s± inne kombinacje ,trzeba zobaczyć w pomocy programu .

F-Głowy - 24 Wrzesień 2018, 18:45

Nawet jak to zrobie to czemu po zdjęciu palca z myszki nadal "nic się nie wyarzyło"? I muszę odklikn±ć gdzie¶ na bok aby zmiany się pokazały.
restauro - 24 Wrzesień 2018, 18:55

Może masz mało pamięci ,lub kłopoty z od¶wieżaniem ? Ja również nie mam za wiele ,czekam na spadek cen DDR4 ,ale z moim
X7 nie mam problemów .