|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - Pomocy! Warunek #5000
Zulinka - 2 Październik 2018, 08:07 Temat postu: Pomocy! Warunek #5000 Witam i od razu proszę o pomoc.
Pracuję w Corel Draw Graphics Suit SE.
W czasie robienia projektu zauważyłam, że zniknęły mi czcionki - nie chciała się wyświetlać lista. Postanowiłam wyłączyć Corela i zresetować komputer. Tak też zrobiłam i chcąc uruchomić Corel otrzymałam dwa komunikaty: "Nie znaleziono czcionek. Aplikacja może być źle zainstalowana". Po wciśnięciu "OK" pojawia się komunikat z Warunkiem #5000 i corel nie uruchamia się. W załączniku podgląd komunikatu.
Naprawa z płyty nie działa, proszę o pomoc co jeszcze mogłabym zrobić?
Z góry dziękuję!
restauro - 2 Październik 2018, 09:07
Przytrzymaj F8
Uruchom Menedżera czcionek i zaznacz dwa okienka
Jeśli Twoja wersja nie posiada menedżera,pobierz wersję próbną pakietu CorelDraw .
Zulinka - 2 Październik 2018, 09:39
restauro napisał/a: | Przytrzymaj F8
Uruchom Menedżera czcionek …
Jeśli Twój SE nie zawiera Menedżera czcionek ,pobierz wersję próbną pakietu CorelDraw . |
Niestety, ale F8 jedynie pyta o zrestartowanie ustawień, klikam OK i nadal Corel się nie uruchamia :(.
A po co mam pobierać wersję próbną Corela?
restauro - 2 Październik 2018, 09:45
Przytrzymaj F8
Uruchom Menedżera czcionek (Start - wszystkie programy - Corel - Menedżer czcionek )nie puszczaj F8 aż
pojawi się okno dialogowe, które pozwali zresetować ustawienia aplikacji i bazę czcionek.
Upewnij się, że oba okienka masz zaznaczone .
Uruchom aplikację i pozwól indeksacji czcionek dojść do 100%.
Jeśli nie masz menedżera w swojej wersji ,jedyne wyjście zainstalować pełny program który go posiada .
============================
Okno dialogowe Menedżera czcionek
restauro - 2 Październik 2018, 11:30
Cytat: | Niestety, ale F8 jedynie pyta o zrestartowanie ustawień |
Tak się dzieje ,ponieważ uruchamiasz program CorelDraw .
Powinnaś uruchamiać Menedżera czcionek ,
który jeśli jest zainstalowany powinien być w -
Start - wszystkie programy - Corel - Menedżer czcionek
W pierwszym rzędzie powinnaś sprawdzić czy masz zainstalowany program Menedżer czcionek ,możliwe że w wersji SE jej nie ma .
Jeśli nie jest zainstalowana ,musisz na czas zresetowania ustawień doinstalować próbną ,lub jeśli masz dostęp ,pełną wersję programu CorelDRAW GraphicsSuite , w którym to programie zawarta jest ta aplikacja .
|
|