|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - CorelX6 i Adobe After Effects
Rena - 15 Październik 2018, 16:46 Temat postu: CorelX6 i Adobe After Effects Witam szanowne grono :)
Mam jedno pytanie, otóż czy korzystanie z Corela i Adobe After Efects to dobry pomysł? Czy ktoś korzystał z takiego połączenia? Nie mam Ilustratora a potrzebuję importować wektory do animacji (dodam, że w temacie animacji jestem mocno początkująca). Niezbyt udaje się mi importowanie plików Corela do AAF(wersja próbna 2018) i tu nie wiem czy ja coś robię źle (choć poradniki na YT mówią że dobrze:P) czy to wina programu i moja frustracja jest usprawiedliwiona ^^
Pozdrawiam
restauro - 15 Październik 2018, 17:29
W jakim rozszerzeniu eksportujesz plik z CorelDraw do Adobe AE ,może wypróbować wszystkie dostępne formaty wektorowe i wybrać optymalny?
Nie ma m programu więc moja sugestia jest tylko intuicyjna.
Rena - 16 Październik 2018, 10:46
Witam ponownie:)
W Corelu zapisuje pliki jako AI żeby były widoczne w AAF jako wektory. Pliki cdr nie są widoczne w ogóle. Ale nawet jeśli mam plik AI to i tak w Adobe After nie widzi ich zawartości, kombinowałam z warstwami widocznością i różnymi ustawieniami zapisu ale i tak lipa. Może jakbym była bardziej kumata z korzystania z produktów Adobe to by było łatwiej a tak to pod górkę
Pozdrawiam :)
restauro - 16 Październik 2018, 11:50
Może EPS bedzie lepszy ?
Wybierz Eksportuj - w rozwijanym menu EPS
|
|