|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - przesyłanie plików wektorowych
ela - 10 Listopad 2018, 07:57 Temat postu: przesyłanie plików wektorowych Dzień dobry. Może ktoś mi pomoże. Niedawno zaczęłam przesyłać pliki do Adobe Stock ( do tej pory robiłam to na fotolii i nie było problemów ). Teraz po przesłaniu folderu zip otrzymuję komunikat 2 twoje pliki miały niedozwolone rozszerzenie
• lody.zip
• lody.zip
Próbowałam 2 razy. Po przesyłaniu przez ftp pokazuje się tylko pli jpg a eps nie. Po przesyłaniu na stronę jest komunikat błąd przesyłania pliku.
Pliki mają wymagane rozmiary. Kiedy przesyłam je do fotolii nie mam żadnych problemów.
restauro - 10 Listopad 2018, 09:31
Trzeba pewnie dokładnie przestudiować zalecenia .
Spróbuj dostosować wymiary do kształtu matrycy aparatu ,
czyli 15 Mpix = 4752 x 3168 pix (300 dpi
Dołączam plik w CorelDraw X4 jak sobie to wyobrażam .
Cysorz - 10 Listopad 2018, 16:23
Adobe Stock wydał wczoraj komunikat, że przepraszają za kłopoty w związku z przenoszeniem "aktywów" z Fotolii i starają się nad tym zapanować (też mam tam konto). Być może i problemy z przesyłaniem są z tym związane...
ela - 10 Listopad 2018, 16:44
Bardzo dziękuję. Będę próbowała dostosować się ściśle do wymogów i poczekam aż uporają się z fotolią.
ela - 12 Listopad 2018, 08:29
Próbowałam i nic. Przesyłają się tylko wektory svg i pliki jpg. Eps-y i al nie przesyłają się foldery zip taż. Natomiast na fotolię te same foldery zip przesyłają się. Już nie wiem co robić. Pisałam do nich ale oni chyba mają już mnie dość i nie odpowiadają.
ela - 15 Luty 2019, 18:26
Przesyłają się tylko przez google chrome, przez inne przeglądarki nie.
restauro - 15 Luty 2019, 23:24
Ciekawe dlaczego trzymają to w tajemnicy ?
Cysorz - 15 Luty 2019, 23:48
Podobno żadna inna przeglądarka tak nie szpieguje ;).
|
|