Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - logo wektorowe w formacie ai zapisać do wersji X3 - pilne

wil_ania - 18 Grudzień 2018, 10:00
Temat postu: logo wektorowe w formacie ai zapisać do wersji X3 - pilne
Witam,
Potrzebuję pilnie zapisać logo w formacie ai tak aby możliwe było jego otworzenie w wersji x3. Czy jest mi ktoś w stanie to zrobić na już?
Logo w załączeniu.

Pozdrawiam

restauro - 18 Grudzień 2018, 10:43

PDF spełni Twoje wymagania , nie ma potrzeby zamiany na AI ,zostanie otwarty w każdym wektorowym programie jako krzywe .
wil_ania - 18 Grudzień 2018, 11:24

Nie bardzo rozumiem, w jaki sposób pdf mi tu pomoże.
Ja już plik w ai mam, tylko drukarnia nie jest w stanie go zaimportować, potrzebuję zmienić format zapisu tego pliku na format, który będzie możliwy do otworzenia w programie corel wersja X3

restauro - 18 Grudzień 2018, 11:35

Dołączam plik AI (starszej wersji ,bez kompresji ),chociaż dołaczony przez Ciebie Pdf otworzy się również w CorelDaw X3 i każdym innym programie wektorowym .
Z otwarciem nowego typu skompresowanego pliku AI drukarnia może mieć problem ,z pdf raczej nie .

wil_ania - 18 Grudzień 2018, 11:41

Dziękuję bardzo. Podesłałam plik do drukarni, mam nadzieję, że teraz będą już mogli zaimportować.
Co do pdf to niestety nie posiadam loga w takim formacie, tylko ten ai, jpg i png

restauro - 18 Grudzień 2018, 11:42

Dołączyłaś plik w formacie pdf ,nie AI .Ten plik każda drukarnia bez problemy otworzy i wydrukuje .

Musiałem Twój PDF zamienić w Ilustratorze na AI.
Jesli posiadasz plik AI powinnaś go najprawdpodobniej zapisać bez kompresji ,wówczas Corel powinien sobie z nim poradzić .

restauro - 18 Grudzień 2018, 12:53

Wykasować plik z logo, który dołączyłaś ?
wil_ania - 18 Grudzień 2018, 13:30

Nie ja tworzyłam ten plik. Nawet nie mam programu,w którym mogłabym go otworzyć, a co dopiero zapisać bez kompresji.

Możesz usunąć.
Plik, który mi podesłałeś drukarnia zaakceptowała, także dziękuję raz jeszcze.

restauro - 18 Grudzień 2018, 13:45

Najważniejsze ,drukarze zaakceptowali.
Teraz masz plik w różnych rozszerzeniach - AI ,PDF i CDR wersji CorelDraw X3 .