|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Pomóż mi wykonać rysunek - Logo pod wycinanie ploterem
Madol1 - 13 Marzec 2019, 21:45 Temat postu: Logo pod wycinanie ploterem Witam, czy jest ktoś w stanie mi pomóc przerobić logo z załącznika tak aby można wyciąć je na ploterze?
restauro - 14 Marzec 2019, 09:36
W projekcie niektóre konturowe cienie nie są zamienione na obiekty ,przy druku mogą być z tym problemy .
Odnośnie wycinania , dodałem na spód czerwone ( żeby w przypadku chęci usunięcia łatwo je zobaczyć ) warstwy pokrywające kontury projektu .Powinno być ok .
Madol1 - 14 Marzec 2019, 09:53
restauro napisał/a: | W projekcie niektóre konturowe cienie nie są zamienione na obiekty ,przy druku mogą być z tym problemy .
Odnośnie wycinania , dodałem na spód czerwone ( żeby w przypadku chęci usunięcia łatwo je zobaczyć ) warstwy pokrywające kontury projektu .Powinno być ok . |
Chyba trochę mało jasno opisałem swój problem.
Ten plik będzie dobry dla naklejki wydrukowanej na folii i wyciętej po obrysie.
Jednak w tym wypadku ma być to naklejka bez tła, czyli wycinanie z zwykłej folii ploterowej wiec ten plik niestety nie pozwoli na dobre wycięcie tego
restauro - 14 Marzec 2019, 10:53
Dobrze ?
Madol1 - 14 Marzec 2019, 11:01
restauro napisał/a: | Dobrze ? |
Idealnie na Ciebie można zawsze liczyć!
Jak to dokonać z logo?
Tak przy okazji wiesz jaki to rodzaj czcionki jest zastosowany?
restauro - 14 Marzec 2019, 11:14
Font -
https://www.whatfontis.co...ext=QuatroPizei
Pewnie jest jakiś darmowy zamiennik lub jest w bazie Corela ,ale nie mam czasu szukać .
Sygnet -
Madol1 - 14 Marzec 2019, 14:46
Restauro powiesz jak udało ci się to przekształcić pod ploter, musze dopisać numer telefonu i nie wiem jak sobie z tym poradzic
restauro - 14 Marzec 2019, 15:41
Robi się to zazwyczaj w trakcie projektowania , przez kombinację spawania ,przycinania i części wspólnej .
Nie napiszę kolejności ,ponieważ robię to intuicyjnie .
Twój plik miał jedna wadę ,nie wszystkie kontury były zamienione w trakcie projektowania na obiekty i nie było co spawać i przycinać .
Późniejsze dopasowywanie to katorga ,tym bardziej że były tam również elementy zduplikowane i trzeba było je rozpoznać i usunąć .
Madol1 - 15 Marzec 2019, 16:34
Bardzo dziękuję za pomoc, temat można zamknąć albo usunąć załączniki
restauro - 16 Marzec 2019, 10:17
Jest jeszcze jeden sposób na który wpadłem dzisiaj.
Przetestowałem i wydaje się działać ,co więcej jest o wiele szybszy .
Wektorowy plik zapisać - eksportować jako png ,następnie użyć opcji Trasowanie .
|
|