|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - Nie mogę zrobić obrysu obiektu 150x150cm o 1mm
doominus31 - 20 Kwiecień 2019, 13:35 Temat postu: Nie mogę zrobić obrysu obiektu 150x150cm o 1mm Witam.
Ta żaba z jakiegoś powodu nie może mieć zrobionego obrysu o 1mm.
Myślałem że to jakiś błąd bo wejściowa krzywa miała 20x20cm. To ją max powiększyłem i próbuje robić obrys...
Corel X5 zgłasza błąd że obrys jest za duży.
Zrobiłem reset komputera. Skopiowałem krzywą do nowego projektu. Sprawdziłem czy nie ma problemów z węzłami, jest ich 44 i wszystko ok.
Przy imporcie z Ai trzeba zrobić połączenie krzywych.
Próbowałem zmienić rozmiar obiektu... ale zawsze działa tylko obrys o 0,1mm bez względu na wielkość obiektu.
restauro - 20 Kwiecień 2019, 13:51
Zmniejsz ją do formatu A4 ,ta jest kolosalna i komputer przez to ma problemy . Później , jeśli będzie taka potrzeba , możesz ją powiększyć na pasku czy ciągnąć za węzeł ,chyba z wciśniętym klawiszem Shift
doominus31 - 20 Kwiecień 2019, 13:54
Nie o to chodzi. Pierwotnie to miało 20x20cm i też nie da rady zrobić. Sprawdziłem inne krzywe w tym projekcie i bez problemu prawie dowolny obrys jest.
restauro - 20 Kwiecień 2019, 13:56
Dołączylem plik , zielony to pomniejszony oryginał .
doominus31 - 20 Kwiecień 2019, 14:13
To raczej nie pomorze bo problem jest coś u mnie.... Dziwna rzecz. Zrobiłem z żaby potworka łącząc ją spawaj z kwadratami mam teraz takie coś i dalej nie działa. Ale po przesunięciu teraz jednego punktu o 0,01mm. Obrys zaczyna działać.
restauro - 20 Kwiecień 2019, 14:57
Zrobiłem ,zielona wypełniona już prawidłowa , z boku konturowa z rozłączonymi , niedociągniętymi węzłami i innymi śmieciami ,które były przyczyną wszystkich problemów .
restauro - 23 Kwiecień 2019, 07:18
doominus31 napisał/a: | raczej nie pomorze bo problem jest coś u mnie.... Dziwna rzecz |
U Ciebie z programem wszystko jest w porządku . Nie zauważyłem , że krzywe nie są połączone , dodatkowo nie są dociągnięte do węzłów i występuje miedzy nimi przerwa .
|
|