| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
FAQ - najczęściej zadawane pytania - Jak zrobić strzępiony tekst
wojtirz - 17 Marzec 2008, 11:20 Temat postu: Jak zrobić strzępiony tekst Mam zrobić logo w wektorówce i nie wiem jak zrobić coś takiego:
chodzi mi o to żeby ten tekst tak postrzępić. Wiem, że jest tam jakiś pędzel strzępiący ale nie daje to tego efektu.
Pozdrawiam
JarekDRAW - 17 Marzec 2008, 14:18
Witam, nie pamiętam jaka to czcionka ale jest napewno gotowa.Jeżeli chcesz to ręcznie zrobić to utwórz obiekt z takimi wycięciami, i zastosuj przytnij- Rozmieszczenie/Kształtowanie.
Pozdrawiam
wojtirz - 17 Marzec 2008, 14:32
OK dziękuję będę szukał :) a może ma ktoś stronkę z darmowymi czcionkami? Może tam ją namierzę :]
beblock - 17 Marzec 2008, 21:21
z "poszarpanych " fontów
mogę zaproponować ci slipstream LET
jak może być to daj znać :)
wojtirz - 17 Marzec 2008, 23:02
beblock w sumie to jest chyba nawet tą czcionką zrobione tylko jakoś środek wypełnić tych liter..... dzięki!
roland - 18 Marzec 2008, 07:59
Możesz też sobie sam postrzępić tekst. Użyj Pędzla rozmazującego. W polu Dodaj zasychanie do efektu ustal wartość dodatnią, aby smuga zwężała się.
wojtirz - 18 Marzec 2008, 09:48
a czy może ktoś ma namiary na tą czcionkę slipstream bo od wczoraj ale za bardzo nie widzę jej;) tzn są ale w dolarach :D a na darmowych stronach jej nie ma?
OK dzięki już znalazłem. Opłacało się dłuugo szukać ;)
|
|