|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - Jak zmienić odległość pomiędzy węzłami
NorbertW - 11 Listopad 2020, 12:12 Temat postu: Jak zmienić odległość pomiędzy węzłami Cześć,
Jestem nowy na forum i od niedawna uczę się pełnej obsługi corela.
Mam pytanie mam taki projekt jak w załączniku.
Odległość pomiędzy węzłami to 2,26mm chciałbym aby każda odległość w tym obiekcie pomiędzy węzłami miała dokładnie 3 mm oraz nie była zaburzona proporcja z lewej i prawej strony ( chciałbym rozciągnąć o taką samą odległość w lewo i prawo przestrzeń tak aby miała 3 mm )
Męczę się z tym od dawna niestety nie potrafię tego zrobić, Czy ktoś może mi z tym pomóc? Chciałbym nauczyć się to robić poprawne na przyszłość ( również inne obiekty).
Z góry dzięki za pomoc :)
Cysorz - 11 Listopad 2020, 16:35
Narysuj odpowiedni (czyli np. o szerokości 3 mm) prostokąt i nim PRZYTNIJ istniejący kształt.
NorbertW - 11 Listopad 2020, 16:39
Cysorz napisał/a: | Narysuj odpowiedni (czyli np. o szerokości 3 mm) prostokąt i nim PRZYTNIJ istniejący kształt. |
To jest jakieś rozwiązanie :) Jeżeli chodzi o zmianę takich wymiarów za pomocą jakiegoś narzędzia w corelu to nie ma takiej możliwości?
Cysorz - 11 Listopad 2020, 21:15
Może gdzieś tam głęboko, głęboko jest taka opcja dostępna, ale w tych ogólnodostępnych narzędziach nie ma nic takiego.
NorbertW - 12 Listopad 2020, 13:53
Cysorz napisał/a: | Może gdzieś tam głęboko, głęboko jest taka opcja dostępna, ale w tych ogólnodostępnych narzędziach nie ma nic takiego. |
Ok dzięki za pomoc )
restauro - 12 Listopad 2020, 14:14
Poszukaj ,może jest jakieś macro ?
|
|