|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - POMOCY - Brak przycisku "WYMIAROWANIE"
feczkom - 12 Listopad 2020, 08:50 Temat postu: POMOCY - Brak przycisku "WYMIAROWANIE" Mam Corela 2020 , prosze wybaczyc jesli to dla was głupie pytanie ale dostaje cholery juz nie mogac znalezc narzedzia "Wymiarowanie" W starej wersji był na pasku po lewej .. teraz nigdzie nie moge znalezc tej funkcji . prosze o pomoc bo mnie z roboty wyleja ....
restauro - 12 Listopad 2020, 10:30
Nie mam tej wersji ale na zrzutach widzę ,że jest nadal z lewej strony na swoim miejscu w Narzędziach . Możliwe ,że masz wyłączone to narzędzie . Kliknij z lewej strony pod narzędziami na + w kółeczku ,rozwinie się menu wyłączonymi narzędziami .Wystarczy postawić haczyk i opcja powinna się pokazać .
feczkom - 12 Listopad 2020, 10:43
Właśnie w tym sęk ze nie widzę . Juz klikalem w plusik . Widze narzedzia ale wymiatrowania tutaj nie ma
restauro - 12 Listopad 2020, 10:47
W takim razie wróć do ustawień fabrycznych .
Przyciśnij F8 i uruchom CorelDraw cały czas trzymając wciśnięty F8 , aż do komunikatu potwierdzającego .
feczkom - 12 Listopad 2020, 10:53
Jedyny Slad znalazlem tutaj (na screnie ) ... ale pozatym ze jest to nic innego nie da sie zrobic . Zaraz sprawdze z F8
restauro - 12 Listopad 2020, 10:58
Takie problemy mogą wystąpić również jeśli ma się wersję testową i upłynie dozwolony czas użytkowania .Wówczas wyłączają się niektóre funkcje programu .
feczkom - 12 Listopad 2020, 11:02
hm.. to ciekawe czego jeszcze nie ma .... pozatym wszystko dziala
restauro - 12 Listopad 2020, 11:12
W wersji testowej z czasem wyłącza się opcja zapisywania .
feczkom - 12 Listopad 2020, 11:16
Zapisywanie dziala .. nie mam wersji testowej
restauro - 12 Listopad 2020, 11:20
Jeśli nic nie pomoże , uruchom program instalacyjny CorelDraw i wybierz opcję NARAW
feczkom - 12 Listopad 2020, 11:27
Faktycznie. Spróbuje , dzieki
|
|