|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - COREL DRAW 2017 - problem z uruchomieniem
DzumA - 78 - 16 Marzec 2021, 09:00 Temat postu: COREL DRAW 2017 - problem z uruchomieniem Witam
Po ostatniej aktualizacji Windows 10 środowisko COREL 2017 (Draw / Photo-Paint, Font Manager...) przestało się uruchamiać.
Otrzymuję dwa komunikaty podczas rozruchu:
1. Nie znaleziono czcionek. Aplikacja może być niewłaściwie zainstalowana.
2. Wystąpiło nieoczekiwane zdarzenie. Zwróć się do pomocy technicznej.
Zwróciłem się, ale czekam w między czasie pomyślałem o Was.
Może ktoś coś ?
Ze swojej strony:
- odinstalowałem i zainstalowałem ponownie program Corel, po każdej akcji resetowałem komputer - bez efektu
- odinstalowałem ostatnie aktualizacje Windows 10 , Corel dalej nie działał, więc jeszcze raz odinstalowanie Corel i nowa instalacja niby już bez aktualizacji W10 , ale błąd nadal występuje
Czy macie jakiś pomysł jak to ugryźć ?
restauro - 16 Marzec 2021, 09:44
CorelDraw 2017 Warunek #5000-H:/BLD/CDGS-X85DC-JOB1/S
https://community.coreldraw.com/talk/coreldraw_graphics_suite_x8/f/coreldraw-graphics-suite-x8/53573/can-t-open-coreldraw-x8-condition-5000
https://community.coreldraw.com/talk/coreldraw_graphics_suite_x8/f/coreldraw-graphics-suite-x8/54212/condition-5000-e-bld-cdgs-dc-job2-src-apps-vgcore-cdrcore-drawlibapp-1174
DzumA - 78 - 16 Marzec 2021, 10:29
Dzięki restauro - magiczne F8 na Font Managerze podziałało
restauro - 16 Marzec 2021, 12:43
Super ,widać że Twoja przypadłość nie jest odosobniona
W przyszłości, jeśli z powodu jakiś błędów reinstalujesz CorelDraw , wcześniej wyczyść dokładnie system z pozostałości w rejestrze i AppData Jest kilka opisów w FAQ jak to zrobić.
DzumA - 78 - 16 Marzec 2021, 15:15
Przeczyściłem CCleaner aczkolwiek AppData nie ruszałem ... tyle, że przy Odinstalowaniu nakazałem usunąć wszystkie dane użytkownika
restauro - 16 Marzec 2021, 21:26
DzumA - 78 napisał/a: | Przeczyściłem CCleaner |
To za mało , musisz w rejestrze usunąć cały folder CorelDraw .Zaznaczasz i klawisz Delete .Podobnie W AppData .
|
|