|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - Corel plik ole.
mimoto - 16 Grudzień 2021, 14:01 Temat postu: Corel plik ole. Witam.
Nie mogę poradzić sobie chyba z kompatybilnością pliku ole. Mam corel 2018, office 2019.
Po wstawieniu pliku ole do corel, zostaje on nieco przeskalowany przez corel, i nie jest poprawnie wyświetlany. Kiedyś miałem Corel x5 oraz office 2010 i nie było tego problemu. Ten bład praktycznie dyskwalifikuje mi projekt.
Pozdrawiam.
Cysorz - 16 Grudzień 2021, 19:31
http://product.corel.com/...d-objects.html: Cytat: |
W większości przypadków obiekty OLE można edytować tylko w aplikacji źródłowej. Podczas edytowania obiektu OLE za pomocą programu CorelDRAW należy zdawać sobie sprawę z poniższych ograniczeń. W zależności od źródła obiektu OLE może nie być możliwe obracanie, pochylanie, klonowanie, przycinanie, spawanie, wyznaczanie części wspólnej, używanie jako symboli lub łączenie obiektów OLE. Ponadto może nie być możliwe stosowanie w stosunku do obiektów OLE jakichkolwiek efektów dostępnych w menu Efekty, z wyjątkiem polecenia Szybkie kadrowanie. Można jedynie zmieniać rozmiar, przemieszczać, kopiować obiekty OLE i umieszczać je w kadrach.
Dołączone lub osadzone obiekty można również edytować, uruchamiając aplikację źródłową i otwierając plik bezpośrednio w tej aplikacji. |
|
|