| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
Zlecę/wykonam pracę - Czy bylby mi ktos w stanie pomoc
toyba2 - 5 Maj 2025, 20:06 Temat postu: Czy bylby mi ktos w stanie pomoc Witam niestety jestem zielony z Corela a mam na zaliczenie zrobic jakas grafike. i czy bylby mi ktos w stanie pomoc?
Opis zadania:
Tworzenie wersji (interpretacji) wektorowej pracy Stasysa Eidrigevičiusa
Utwórz na podstawie pobranego pliku jpg wektorową wersję grafiki. W tym celu:
- podejmij decyzję, jak traktujesz kształty tła, czy są one zamkniętym obszarem rysunku,
czy może zaczną posiadać własne wyglądy, które będą wzmacniać widoczność elementów
postaci głównej lub ją osłabiać,
- wykorzystaj gradienty i czyste kolory dla utworzenia własnej wersji pracy artysty,
- zdecyduj, gdzie narasta i pojawia się kontrast, a gdzie granice obiektów się zacierają i tak
połóż aspekty krzywych, by uzyskać pożądany efekt,
- dokonaj selekcji i ograniczenia kolorystyki pracy, ale utrzymaj się w specyficznym świecie
barw wzorca,
- zastosuj poznane na zajęciach metody dynamizowania rysunku wektorowego (zamiana
obrysu na kształt i modyfikacja powstałego kształtu oraz kładzenie krzywych nad sobą tak,
by zbudować wrażenie zmieniających się linii rysunku).
Cysorz - 6 Maj 2025, 13:58
Cześć, przeniosłem Twój post do odpowiedniego działu - z treści wywnioskowałem, że nie oczekujesz pomocy (podpowiedzi) na etapie tworzenia ale wykonania.
Określ jakoś swoje oczekiwania (np. 1. szybko i byle jak*; 2. "jako-tako"; 3. bardzo dokładnie) i zaproponuj wynagrodzenie.
*1. "Szybko i byle jak" masz w załączniku gratis ;).
|
|