Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Jak zanaleźć w dokumencie obrazek z daną rozdzielczością?

Karolina - 16 Kwiecień 2008, 10:16
Temat postu: Jak zanaleźć w dokumencie obrazek z daną rozdzielczością?
Witam

Proszę o radę jak znaleźć w dokumencie np:zdjęcie z daną rozdzielczością?
Chodzi mi o to,że np:mam w dokumencie kilkadziesiąt zdjęć i po przekształceniu ich w bitmapę z kolorem CMYK i rozdzielczość 300 DPI, drukarka pokazuje mi,że ciągle jest jakiś obrazek z rozdzielczością mniejszą niż 96 DPI. Przeszukałam już ręcznie kilka razy,ale nadal coś jest. Zna ktoś automatyczny sposób w stylu : edycja->znajdź i zamień?

Dzięki

Heniek1 - 16 Kwiecień 2008, 13:50

Nie słyszałem o czymś takim. Proponował bym Ci natomiast sprawdzić czy nie masz jakiejś warstwy wyłączonej z podglądu, a nie wyłączonej z druku. Na niej może być jakieś zdjęcie którego nie widzisz, a drukarka chce je drukować.
Karolina - 16 Kwiecień 2008, 15:40

No niestety, wszystkie warstwy mam włączone. Może jakieś inne pomysły?
wawel - 16 Kwiecień 2008, 16:39

a nie probowalas tak - znajdz mapy bitowe (funkcja z edycji- znajdz zamien/znajdz) i przy kazdej znalezionej na dole na pasku wyswietlaja sie informacje na jej temat np: CMYK mapa bitowa, warstwa 1, 72 dpi? Corel to szybko zrobi i raczej wszystkie mapy bitowe znajdzie.
pozdr