Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Linijka w Corelu

Van_CZES - 20 Kwiecień 2008, 11:03
Temat postu: Linijka w Corelu
Witam

Chcialbym stworzyc linijke w Corelu i wygenerowac z tego pdf-a. Potrzebuje to pozniej wyswietlic na folii poligraficznej i w efekcie uzyskac przezroczysta, gietka linijke na 500mm ze skala co 0,5mm na dole i ze skala calowa na calej dlugosci u gory ,ktora bedzie dokladna. Problem polega na tym ze nie znam sie na Corelu a wiem ze tylko w tym programie da sie najszybciej stworzyc taka linijka. Jesli ktos ma taka linijke badz potrafi ja stworzyc bez wiekszego problemu to bylbym naprawde wdzieczny w ostatecznosci prosze o wskazowki jak zrobic taka linijke. Wrazie czego podaje maila : zigixczes@interia.pl i Pozdrawiam

marol2 - 21 Kwiecień 2008, 21:25

już ci zrobiłem i wysłałem na maila
Van_CZES - 29 Kwiecień 2008, 06:06

Wlasnie o taka linijke mi chodzilo :mrgreen: Marol2 WIELKIE DZIEKI!!!!
JarekDRAW - 29 Kwiecień 2008, 06:08

Powiedz mi szanowny "marol2" co to daje że coś za kogoś zrobisz ???
Może stworzyć forum "ZROBIę COś ZA CIEBIE"?

Cytat:
Wlasnie o taka linijke mi chodzilo :mrgreen: Marol2 WIELKIE DZIEKI!!!!

No to teraz napisz tutka jak się robi taką linijkę.

Pozdrawiam

marol2 - 2 Maj 2008, 11:11

Nie wiem dlaczego zarzucasz mi że zrobiłem coś za kogoś-wreszcie sam pomagałeś bezinteresownie (jeśli dobrze pamiętam plakat). Robiłem niedawno podobny projekt i pomyślałem że pomogę koledze z forum. Niedługo napiszę tutka bo wykonanie linijki nie jest żadną filozofią, ale dużym problemem dla osób które nie są zbyt dobrze obeznane z Corelem. Nie oburzaj się za to że pomogłem, życzę pogody ducha.