Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - POMOCY! łączenie węzłów dwuch lini!!!

RioAngelo - 29 Kwiecień 2008, 17:34
Temat postu: POMOCY! łączenie węzłów dwuch lini!!!
Witam uczę się Corela i mam takie jedno pytanie do was już profesjonalnie siedzących w zagadnieniach tego programu.

Otóż poniżej mój problem:)

Zaprojektowałem przedmiot, który jest po obu stronach taki sam, więc narysowałem tylko połowę tego przedmiotu, z zamiarem późniejszego połączenia go w jeden.
Schematycznie wygląda to tak>> Narysowałem jedną połowę prostokąta " [ " i zrobiłem jego kopie i odwróciłem go, aby mieć drugą połowę taką samą :) więc mam i taką stronę " ] ".
teraz chce te dwie połówki połączyć " [ " z " ] " by powstał prostokącik [] jako jeden cały obiekt, któremu mozna nadać kolor wypełnienia.

Jak połączyć te węzły? jak to zrobić?? Czy istnieje taka możliwość??
Będę wdzięczny za pomoc:)

Pozdrawiam

wawel - 29 Kwiecień 2008, 18:09

mozna
trzeba zaznaczyc obie linie ktore maja byc polaczone, potem trzeba je polaczyc skrot (ctrl L) potem F10 i zlapac za wezel jednej z tych lini i przyciagnac do wezla drugiej lini
pozdr

RioAngelo - 29 Kwiecień 2008, 18:48
Temat postu: BOMBA
wawel napisał/a:
mozna
trzeba zaznaczyc obie linie ktore maja byc polaczone, potem trzeba je polaczyc skrot (ctrl L) potem F10 i zlapac za wezel jednej z tych lini i przyciagnac do wezla drugiej lini
pozdr

ALE BOMBA:D !!! Dziękuje Ci bardzo!!! Nie muszę pisać że bardzo Mi to pomogło , ale piszę o TYM - ponieważ otwiera taki ruch wiele drzwi i mogę działać dalej.

Wielkie dzięki WAWEL!!!
Ale mam radochę he he:) Tworze dalej!!!

jagna - 30 Kwiecień 2008, 03:26

ja najczęściej używam narzędzia "weld" (spawanie),ale masz rację, że dobrze jest znać podstawy...
firanka - 8 Czerwiec 2012, 13:41
Temat postu: Re: BOMBA
Dzięki i ja :)

RioAngelo napisał/a:
wawel napisał/a:
mozna
pozdr

ALE BOMBA:D !!! Dziękuje Ci bardzo!!! Nie muszę pisać że bardzo Mi to pomogło , ale piszę o TYM - ponieważ otwiera taki ruch wiele drzwi i mogę działać dalej.

Wielkie dzięki WAWEL!!!
Ale mam radochę he he:) Tworze dalej!!!

Mroczny - 23 Luty 2013, 20:46

wawel napisał/a:
mozna
pozdr

Dzieki, także i ja skorzystałem z porady

restauro - 24 Luty 2013, 16:52

Warto zapoznać się z podstawami programu .
http://corel.wodip.opole.pl