| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - POMOCY! łączenie węzłów dwuch lini!!!
RioAngelo - 29 Kwiecień 2008, 17:34 Temat postu: POMOCY! łączenie węzłów dwuch lini!!! Witam uczę się Corela i mam takie jedno pytanie do was już profesjonalnie siedzących w zagadnieniach tego programu.
Otóż poniżej mój problem:)
Zaprojektowałem przedmiot, który jest po obu stronach taki sam, więc narysowałem tylko połowę tego przedmiotu, z zamiarem późniejszego połączenia go w jeden.
Schematycznie wygląda to tak>> Narysowałem jedną połowę prostokąta " [ " i zrobiłem jego kopie i odwróciłem go, aby mieć drugą połowę taką samą :) więc mam i taką stronę " ] ".
teraz chce te dwie połówki połączyć " [ " z " ] " by powstał prostokącik [] jako jeden cały obiekt, któremu mozna nadać kolor wypełnienia.
Jak połączyć te węzły? jak to zrobić?? Czy istnieje taka możliwość??
Będę wdzięczny za pomoc:)
Pozdrawiam
wawel - 29 Kwiecień 2008, 18:09
mozna
trzeba zaznaczyc obie linie ktore maja byc polaczone, potem trzeba je polaczyc skrot (ctrl L) potem F10 i zlapac za wezel jednej z tych lini i przyciagnac do wezla drugiej lini
pozdr
RioAngelo - 29 Kwiecień 2008, 18:48 Temat postu: BOMBA
| wawel napisał/a: | mozna
trzeba zaznaczyc obie linie ktore maja byc polaczone, potem trzeba je polaczyc skrot (ctrl L) potem F10 i zlapac za wezel jednej z tych lini i przyciagnac do wezla drugiej lini
pozdr |
ALE BOMBA:D !!! Dziękuje Ci bardzo!!! Nie muszę pisać że bardzo Mi to pomogło , ale piszę o TYM - ponieważ otwiera taki ruch wiele drzwi i mogę działać dalej.
Wielkie dzięki WAWEL!!!
Ale mam radochę he he:) Tworze dalej!!!
jagna - 30 Kwiecień 2008, 03:26
ja najczęściej używam narzędzia "weld" (spawanie),ale masz rację, że dobrze jest znać podstawy...
firanka - 8 Czerwiec 2012, 13:41 Temat postu: Re: BOMBA Dzięki i ja :)
| RioAngelo napisał/a: | | wawel napisał/a: | mozna
pozdr |
ALE BOMBA:D !!! Dziękuje Ci bardzo!!! Nie muszę pisać że bardzo Mi to pomogło , ale piszę o TYM - ponieważ otwiera taki ruch wiele drzwi i mogę działać dalej.
Wielkie dzięki WAWEL!!!
Ale mam radochę he he:) Tworze dalej!!! |
Mroczny - 23 Luty 2013, 20:46
| wawel napisał/a: | mozna
pozdr |
Dzieki, także i ja skorzystałem z porady
restauro - 24 Luty 2013, 16:52
Warto zapoznać się z podstawami programu .
http://corel.wodip.opole.pl
|
|