| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - czemu te funkcje nie działają ?
karolinka - 8 Czerwiec 2008, 17:19 Temat postu: czemu te funkcje nie działają ? piszę tutaj bo w problemach nie mogę dodawać postów :/
z moim Corelem wszystko było dobrze, ale w pewnym momencie stało się tak, że niektóre z tych funkcji 'wyłączyły' się
nie mogę zapisać, wyeksportować itp.
co robić ?
Rosa - 8 Czerwiec 2008, 17:36
Czy ten Twój Corel to nie jest przypadkiem trial ?
Vital - 9 Czerwiec 2008, 10:09
...właśnie? Można przypuszczać że korzystałaś z wersji testowej programu,czyli takiej,w której po określonym czasie blokują się podstawowe funkcje. Jeśli chcesz dalej użytkować swojego Corela,wykup licencję na program.
Mniej uczciwą metodą ( i nie wiem czy działającą w corelu) jest cofnięcie daty systemowej o kilka dni,do czasów kiedy program jeszcze poprawnie działał;)
Ewentualnie...albo nie,nie będę Cię namawiał do grzechu
karolinka - 9 Czerwiec 2008, 17:14
właśnie o to chodzi że to nie jest trial tylko pełna wersja :/
nie no Vital, jak już zacząłeś to dokończ
wawel - 9 Czerwiec 2008, 18:12
karolinko i vital i..... sabo nie idzcie ta droga
a tak serio
jakis czas temu byl podobny post ktos tez mial problem taki jak tu na tym screenie, i okazalo sie ze byla to wersja 15 dniowa programu, a zablokowane byle dokladnie te same funkcje (screen byl taki sam tylko wer. ang)
pozdr.
wiec moze wersja programu pelna tylko ze 15 dniowa ?
tu byl ten watek
http://corel.wodip.opole....9e24898f8d#5716
a tu tez bylo o czyszczeniu rejestrow
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=1150
karolinka - 10 Czerwiec 2008, 18:13
poradziłam sobie
instalując wersję CorelDraw x3
a teraz mam inny problem
otóż nie wiem jak scalić dokument, mam obrazek oraz tekst i gdy chcę go ręcznie powiększyć to łapie mi się to co mam aktualnie zaznaczone (np. tylko tekst) a nie cały obrazek
jak to 'scalić' ?
wawel - 10 Czerwiec 2008, 18:48
moze wystarczy zgrupowac - obrazek plus tekst? (ctrl g)
lub zaznaczyc 2 elementy z shift i powiekszyc ...
pozdr.
jagna - 11 Czerwiec 2008, 03:01
Ctrl+A zaznacza wszystko - potem możesz zgrupować wszystko
miro88 - 24 Czerwiec 2008, 19:07
Podwójny klik na wskaźniku również zaznacza wszystkie obiekty to polecenie analogiczne do CTRL+A.
|
|