Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Książka do corela

bartolomeusz84 - 3 Wrzesień 2008, 23:28
Temat postu: Książka do corela
Witam. Proszę doradźcie mi jaką książkę do Corela najlepiej kupić. Chodzi mi o taką książkę, która pozwoli mi się szybko nauczyć Corela (rozszerzonego) i będzie napisana w ciekawy i prosty sposób. Z góry dziękuję i proszę o porady :-) . Pozdrawiam.
JarekDRAW - 4 Wrzesień 2008, 05:36

Witam, a na jakim poziomie są Twoje umiejętności ?

Pozdrawiam

roland - 4 Wrzesień 2008, 07:27

Szczerze? CorelDRAW nie jest programem którego można się nauczyć w sposób rozszerzony z książki. Książka da Ci podstawy, wiedzę, zapozna Cię z programem, będziesz wiedział do czego służy dane narzędzie. Ale to tak samo jak z jazdą samochodem. W 10 min. Można omówić do czego służą wszystkie pedały, przełączniki i biegi, ale żeby dobrze się nauczyć jednego i drugiego trzeba wielu ćwiczeń i jeszcze raz ćwiczeń, aż go opanujesz. Nie piszę tego po to by Cię zrazić, ale abyś wiedział, że książka nie załatwi wszystkiego.

Może zanim kupisz książkę zerknij pod adres:
http://corel.wodip.opole.pl/

Rosa - 4 Wrzesień 2008, 10:17

Witam. W moim przypadku pomocne okazały się samouczki, gdzie na podstawie przykładowych projektów nauczyłam się obsługi podstawowych narzędzi Corela. Ponadto to forum ( a właściwie ludzie, którzy tu pisują) było i jest wsparciem w rozwiazywaniu różnych problemów. Zapisz mi na PW swój e-mail to Ci podeślę samouczki. Acha, po spakowaniu RAR-em pliki mają 18 Mb.
Samouczki też nie załatwią wszystkiego ale jesli naprawdę chcesz się nauczyć ... :-)