Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Pomoc. Przerysowywanie map. Bardzo ważne

dagkrzk - 5 Wrzesień 2008, 13:26
Temat postu: Pomoc. Przerysowywanie map. Bardzo ważne
Witam wszystkich na forum. Jestem nowa i bardzo potrzebuje pomocy . W poniedziałek mam rozmowe w sprawie pracy i bede musiala zająć sie przerysowywaniem map w programie corek draw. Są to mapy cmentarzy. Bardzo prosze o jakieś wskazówki, rady, cokolwiek jak to sie robi. jestm to dla mnie bardzo ważne. Jeśli jest ktoś kto mógłby poświęcić chwilke i mi pomóc tak byłabym bardzo wdzięczna.
wawel - 5 Wrzesień 2008, 15:14

wystarczy uzyc kilku podstawowych funkcji programu: rysowanie prostokatow, spawanie, czesc wspolna, krzywe, wypelnienie, zmiana grubosci konturu.
zobacz tu
http://corel.wodip.opole.pl/ jest podrecznk i opis podstawowych funkcji programu.

s-p-i-n - 6 Wrzesień 2008, 10:18

czyli tak jak wawel zaznaczył wystarczy znać podstawy Corela, nierozumiem ludzi którzy cisna się do pracy z Corelem nie znając go ani troszku. Przecież tym samym sami sobie szkadzą.
dagkrzk - 6 Wrzesień 2008, 11:06

dzieki bardzo. Poprostu niespodziewanie dowiedzialam sie ze bede musiala pracować z Corelem.
farea - 7 Wrzesień 2008, 09:14

nauczysz sie, corel jest dosyc prosty. Na poczatek przejrzyj dokladnie instrukcje, powinna byc gdzies w pomocy.