|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Tutoriale - Tutorial - Morfing twarzy
wawel - 9 Wrzesień 2008, 09:43 Temat postu: Tutorial - Morfing twarzy Morfing w Corel RAVE 3
1. Wrzucamy do dokumentu 2 rysunki wektorowe np (linie w rys. jako wypelnienie nie jako kontur) Rysunkow moze byc wiecej.
2. Grupujemy kazdy osobno
3. Wybieramy narzedzie interakcyjna metamorfoza
4. Tworzymy metamorfoze miedzy rysunkami
5. Film/ utworz sekwencje z metamorfozy
ponizej przykladowy plik gif z zapetlona animacja.
Aby odtworzyc animacje trzeba kliknac rysunek ponizej.
marol2 - 10 Listopad 2009, 10:41
Corel x3 nie tworzy animowanych gifów.
Ijuflingur - 22 Grudzień 2010, 12:52
Ale gdzie jest ta opcja filmu/sekwencji w Corelu X4?
wawel - 22 Grudzień 2010, 13:00
Tutorial jest do programu Corel RAVE, program ten byl w pakietcie z Corel, 10, 11 i 12 w wersjach X3, X4 juz go nie bylo, do X5 jest dolaczony w miejsce RAVE Swish, ale czy w nim to mozna zrobic to nie wiem.
pozdr.
s-p-i-n - 22 Grudzień 2010, 13:01
Ijuflingur napisał/a: | Ale gdzie jest ta opcja filmu/sekwencji w Corelu X4? | jak kliknisz nowy to w wyswietlonym okienku musisz miec utworz film i tam wybierasz liczbe klatek
Ijuflingur - 22 Grudzień 2010, 13:12
Sory ja kudłaty durnowaty. `Nowy`to znaczy w plik - nowy? Jak tak robię to się robi automatycznie strona A4, nie ma żadnych ustawień, nie mówi±ć o filmach. A jak znajdę, to jak zorobię nowy film to co dalej jak to będzie pusty plik?
roland - 22 Grudzień 2010, 13:37
wawel napisał/a: | do X5 jest dolaczony w miejsce RAVE Swish, ale czy w nim to mozna zrobic to nie wiem |
Do Corela doł±czany jest SWiSH miniMax, a w nim chyba nie ma morfingu, ale eksport animacji w kilku formatach oczywi¶cie jest dostępny. Morfing na pewno jest w pełnej wersji, czyli SWiSH Max4.
Ijuflingur - 22 Grudzień 2010, 13:43
Ja mam X4 i w ogóle nic z tego nie rozumiem. Dzięki za odpowiedzi ale już dam sobie spokój.
s-p-i-n - 22 Grudzień 2010, 13:43
Ijuflingur napisał/a: | Sory ja kudłaty durnowaty. `Nowy`to znaczy w plik - nowy? Jak tak robię to się robi automatycznie strona A4, nie ma żadnych ustawień, nie mówi±ć o filmach. A jak znajdę, to jak zorobię nowy film to co dalej jak to będzie pusty plik? |
tu masz tutka jak sie robi animowane gify http://graphicssoft.about...uts/bltut27.htm
|
|