|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
FAQ - najczęściej zadawane pytania - Ustawienia metamorfozy.
Rosa - 19 Wrzesień 2008, 12:29 Temat postu: Ustawienia metamorfozy. Witam. Znalazłam fajny tutek i zmagam się z obrysowywaniem. Tak ogólnie to idzie mi całkiem nieźle <skromny> tylko nie wiem jak ustawić metamorfozę, żeby była taka sama jak na załączonym obrazku. Myślę, że diabeł tkwi w ustawieniach i ... to wszystko, co myślę Proszę o pomoc.
freeminder - 19 Wrzesień 2008, 13:57 Temat postu: Re: Ustawienia metamorfozy.
Rosa napisał/a: | Witam. Znalazłam fajny tutek i zmagam się z obrysowywaniem. Tak ogólnie to idzie mi całkiem nieźle <skromny> tylko nie wiem jak ustawić metamorfozę, żeby była taka sama jak na załączonym obrazku. Myślę, że diabeł tkwi w ustawieniach i ... to wszystko, co myślę Proszę o pomoc.
[url=http://img137.images....th.jpg]Obrazek[/URL] |
Hmm, nie wiem za bardzo, w czym problem. Wygląda to normalnie jak dwa obiekty - jeden mały, drugi duży i zwykłe przeciągnięcie metamorfozy z jednego na drugi i ustawiona liczba kroków na jakieś 20 (tak na oko).
W sumie to samo można zrobić obrysem, ustawić mały skok i 20 kroków. Efekt dokładnie taki sam.
Rosa - 19 Wrzesień 2008, 19:40
Problem polega na tym, że zamiast łagodnych cieni na policzkach wychodzą mi jakieś "placki". Spróbuję obrysem.
freeminder - 19 Wrzesień 2008, 20:21
Bo na mój gust to masz obydwa obiekty w tym samym kolorze. Ale może to wina jpga.
W każdym razie przy małych różnicach stosuj mniej "kroków", przy większych więcej.
Dołączam jpg'a z próbkami blendy, obrysu i mesha.
Rosa - 20 Wrzesień 2008, 08:36
freeminder napisał/a: | Bo na mój gust to masz obydwa obiekty w tym samym kolorze . |
Wypełnienia obiektów zastosowałam wg. rozpiski autora tutoriala.
"Mniej kroków" to właściwa diagnoza Dziękuję.
... i jeszcze taka drobna dygresja. Chciałabym móc kiedyś napisać cyt. " Hmm, nie wiem za bardzo, w czym problem... "
|
|