| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Projekt w grafice wektorowej
Metalek - 3 Październik 2008, 15:25 Temat postu: Projekt w grafice wektorowej Witam
Wysłałem projekt do firmy, która wykonuje smycze ale oni proszą o projekt w krzywych. Mógłby mi ktoś zrobić taki projekt w Corelu? Tylko trzeba by zrobić od nowa bo słyszałem, że po samej przeróbce jest zła jakość.
1cm - 5 Październik 2008, 21:08
rozwiązanie 1:
można to samo ładnie zrobić w krzywych jednak bez tego ptaszyska. Ewentualnie zastosować jakiś piktogram sokoła zamiast tej fotki która i tak wyjdzie słabo, bo jest beznadziejnej jakości.
rozwiązanie 2:
skorzystać z usług firmy robiącej takie nadruki na smyczach metodą sublimacji. Wtedy bez problemu zrobią Ci smycz z tego co już przygotowałeś.
pzdr.
beblock - 5 Październik 2008, 21:17
oj tak zgadzam się z 1cm
ptaszysko jest wredne >>> ja bym poszukał ptaszyska w wektorach i drukował "normalnie"<<<
sublimacja z urzędu jest droższa, ale fajna :)
wyślij tego "ptaka-sokoła" w lepszej jakości postaram się odesłać coś na jego podobieństwo w wektorach (mam ptaszny katalog klipów)
Metalek - 9 Październik 2008, 15:27
www.kszimmex.pl To jest strona firmy która wykonuje smycze.
A to ten sokół, który chciałeś (czego jest czarne tło a nie białe?)
beblock - 10 Październik 2008, 07:10
hej
nadal paskudna jakość ;/
coś pokombinuje i się odezwę
pozdro
beblock - 10 Październik 2008, 07:49
przykro mi niestety
nie mam w zbiorach takiego sokoła wysyłam ci naj bardziej zbliżonego (ale to lipa)
trasowanie tej bmp to porażka !
SZKUKAM & KOMBINUJE NADAL
pozdro
Metalek - 10 Październik 2008, 15:21
Podsyłam jeszcze samo logo
1cm - 10 Październik 2008, 21:33
może jak wrzucisz plik źródłowy smyczy przed eksportem do jpg w rozsądnej wielkosci to ktoś się pokusi o pomoc :)
poza tym na stronie w 'warunki realizacji' jest napisane, że zdjęcia (jpg'i) też aplikują tylko obowiązuje wykonanie próby :)
pzdr.
Metalek - 11 Październik 2008, 10:08
Jak wysłałem im ten projekt w .jpg to napisali żebym przysłał w krzywych
1cm - 11 Październik 2008, 18:54
tak, czytaliśmy...
Projekt jest zwyczajnie źle przygotowany. W szablonie na ich stronie są zawarte informacje o tym jakiej maksymalnie wielkości logotyp możesz zastosować, o naddatku na szew, o wolnych polach na skrajach, krzywych itp.
Wrzuć większą bitmapę albo plik photoshopa czy w czym tam to zrobiłeś i pewnie ktoś pomoże.
pzdr.
|
|