Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Hyde Park - Koszty Projektu

michw - 12 Październik 2008, 20:04
Temat postu: Koszty Projektu
Witajcie. Chciałem zapytać bardziej doświadczonych użytkowników forum o ceny projektów. Moja zabawa z Corel z zabawy przeistacza się powoli w pracę zarobkową. Chciałbym poznać tak +/- jakie są koszty wykonania projektów banerów, projektów umieszczanych na plandekach samochodowych, plakatów itp. Bardzo mi zależy na obiektywnych odpowiedziach..
Z góry dziękuję...

JarekDRAW - 13 Październik 2008, 06:43

Witam, pierwsza sprawa to ocena klienta na ile można sobie pozwolić :-) .
Druga sprawa to czy robisz coś od podstaw czy klient ma już swój projekt i trzeba go tylko poprawić, albo kompletnie przygotować czyli ? Własny pomysł i przygotowanie do druku itd.
Generalnie w Poznaniu bierze się 70 zł za godzinę ale za to masz już pełen profesjonalizm czyli mowa o "DOBRYM" studiu graficznym.
Jak napisałem wyżej zależy to od wielu czynników.Prywatnie ludzie biorą za nie skomplikowane rzeczy 50 zł .

Pozdrawiam

michw - 13 Październik 2008, 08:18

Dzięki za szybką odpowiedź. Dała mi ona jakiś pogląd na sprawę.
DooSHeK - 13 Październik 2008, 16:25

Wejdź sobie na http://zlecenia.przez.net/ i będziesz wiedział ile ludzie biorą za projekty więc jeśli chcesz się przebić to musisz być naprawde dobry bo grafików i tych co myślą, że są grafikami jest od groooooma :]