Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - tekst akapitowy

Filia - 15 Październik 2008, 13:38
Temat postu: tekst akapitowy
Teraz to pewnie mnie ktoś zabije... ale strasznie mi się spieszy więc... Mam problem z tekstem akapitowym ( zaznaczam że od jakiś 4 lat nie miałam z tym styczności..)
więc nie bić! Próbuje wyjustować tekst tylko kilku linijek a robi to się to z całym tekstem... i już naprawdę głupieje. Można prosić o pomoc? z góry dzięki!

miro88 - 15 Październik 2008, 14:19

A która wersja, bo w X4 działa poprawnie. Można spróbować zamienić na tekst artystyczny CTRL+F8 i tam kombinować dalej. W razie czego spakuj plik rarem i podeślij na forum.
freeminder - 15 Październik 2008, 15:01

Zmiana formatowania tekstu w akapicie może być zmieniana od "entera" do "entera". Od CD12 wzwyż na pewno działa.
Filia - 15 Październik 2008, 15:20
no własnie obecnie na 11 pracuje... ciężka sprawa.. :(
Filia - 15 Październik 2008, 15:25
kurcze wracając do domu z pracy przyszedł mi do głowy pomysł... i działa... Na szczęście to tylko mała naklejka i nie ma tam za wiele tekstu ale po prostu kliknełam: Rozdziel tekst akapitowy" i rozdzielił każda linijke z osobna którą da sie osobno zjustować:D no nieźle sie nad tym głowiłam.. :D dziekuje za pomoc :D Pewnie jeszcze tu pare razy wpadne :D
wawel - 16 Październik 2008, 21:09
Temat postu: Re: tekst akapitowy
Filia napisał/a:
Pewnie jeszcze tu pare razy wpadne :D

Filia napisał/a:
że od jakiś 4 lat nie miałam z tym styczności..)
więc nie bić!

tu nie bija ...przynajmniej na razie...;-)...wiec wpadaj smialo :-)