| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Generowanie pdf
jaqbec - 13 Listopad 2008, 08:20 Temat postu: Generowanie pdf Witam serdecznie. Jestem początkującym użytkownikiem Corel`a, więc z góry przepraszam jeśli dla kogoś moje problemy wydadzą się śmieszne;)
Więc tak, przygotowałem projekt-nie oceniać proszę;)-,który chcę wyeksportować do pdf. Projekt składa się z prostokąta bez wypełnienia, grupy 13 obiektów i RGB mapy bitowej-załączyłem obraz. Po eksportowaniu do pdf jeśli projekt nie znajduje się w obszarze roboczym- A3, A4 itd- w ogóle nie widać wówczas obrazu na pdf, a gdy umieszczę go w tym obszarze i tak rozjeżdża mi się logo i mapa bitowa- tracą kolory i pikselują się.
Czy ktoś łopatologicznie wytłumaczy proszę, gdzie robię błąd?
Pozdrawiam
Joanna Suska - 13 Listopad 2008, 09:38
W oknie"Publikuj jako pdf" na dole masz "Styl PDF", obok masz USTAWIENIA, kliknij i przejrzyj zakladki. W zakladce obiekty masz zmienjaszanie map bitowych i kompresje. Mysle ze tu masz zaznaczone wlasnie zmiejszanie i kompresje. W zakladce zaawansowane masz jeszcze docelowa reprezentacje kolorow.
Najszybciej w rozwijalnej liscie "styl pdf" wybierz "pdf dla prac drukarskich" powinno byc ok.
jaqbec - 13 Listopad 2008, 14:28
Wszystko już jest dobrze. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
|
|