|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Corel PHOTO-PAINT - Brak możliwości przeniesienia
Bunch - 26 Styczeń 2009, 20:00 Temat postu: Brak możliwości przeniesienia Dlaczego nie moge przenieść ani ścieżki ani maski z Corel PP do Corel DRAW?
Nie wczytuje mi DRAW tych zapisanych.
wawel - 26 Styczeń 2009, 20:31
w jakim formacie to zapisales?
zapisz sciezke np jako ai i zaimportuj w Corel 12 dziala jak w wyzszych nie wiem ale tez powinno.
Bunch - 26 Styczeń 2009, 20:35
A we wszystkich inne zaimportowanych obrazkach do Drawa, lub bezpośrednio przeciągniętych z PP nie da się zrobić tego kontury, czyli mogę go zrobić tylko wtedy gdy sam od pcozątku do końća zrobię obrazek w DRAWie? Czego chce właśnie uniknąć bo tam ścieżki są beznadziejne do obsługi.
Bunch - 26 Styczeń 2009, 20:36
Cytat: | zapisz sciezke np jako ai |
I jak mam wykonać tę czynność? Zapisać ścieżkę.
wawel - 26 Styczeń 2009, 20:44
W dokerze sciezka z prawej u gory jest strzalka trzeba ja nacisnac i wybrac eksportuj i dalej juz wiadomo....
W draw jednak najlepiej jest to robic a potem to do rastra przeniesc, lub ostatecznie z maski sciezke zrobic w pp wrzucic do draw poprawic dodac pozadany efekt i potem to wrzucic do pp ale to mi sie wydaje nie zbyt optymalne. Badz zrobic czesc elementow w draw i przeniesc do PP i tam to zlozyc.
Ale to logo to jest cos co jest idealne do Drawa. a sciezki edytuje sie podobnie jak w PP tylko ze tam sa juz krzywe. I jednak mozliwosci jest wiecej w Draw.
Bunch - 26 Styczeń 2009, 22:44
Doker kanałów! Miałaś racje co do tego, dobre przeczucie!
Bunch - 27 Styczeń 2009, 13:53
Ale to niestety nie koniec problemów. Otóż przy każdym kolejnym uruchomieniem muszę odznaczać dany kolor z kanałów. Dlaczego to się nie zapisuje od razu?
Nie wyobrażam sobie każdorazowo robić tej czynności. Masz jakiś pomysł?
wawel - 27 Styczeń 2009, 16:13
wklej na forum screena z menu maska z x4 chcialem tam cos zobaczyc...
Bunch - 27 Styczeń 2009, 18:50
Okej, a nie problem w skonfigurowaniu jakoś tych kanałów?
wawel - 27 Styczeń 2009, 19:11
zaznacz te opcje "naloz maske" 2 gie od dolu i powinno byc ok. w 12 jest ok
Bunch - 28 Styczeń 2009, 00:37
wawel napisał/a: | zaznacz te opcje "naloz maske" 2 gie od dolu i powinno byc ok. w 12 jest ok | TAK, zafajkowało i jest!
Dziękuję Ci Wawel, - jesteś niesamowitym zjawiskiem!
|
|