| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Dlaczego X3 robi kopię każdego pliku?
rel - 30 Styczeń 2009, 10:12 Temat postu: Dlaczego X3 robi kopię każdego pliku? Hej
Zacząłem bawić się corelem i mam mały kłopocik.
Mianowicie do każdego pliku, który zrobię od początku albo coś zmienię robi mi w tym samym folderze co zapisuję kopie. Jak to wyłączyć?
bodekart - 30 Styczeń 2009, 10:37
z górnego menu NARZĘDZIA->OPCJE->Zapisywanie i tam znajdziesz wszystko
pozdrawiam
bobik - 31 Styczeń 2009, 18:53
Menu obszar roboczy - zapisywanie. Sprawdziłem w X3 . Pozdrawiam
rel - 7 Luty 2009, 19:23
| bodekart napisał/a: | z górnego menu NARZĘDZIA->OPCJE->Zapisywanie i tam znajdziesz wszystko
pozdrawiam |
No no za precyzyjnie to ty nie dałeś
Jarek thx
Stawe - 16 Luty 2009, 10:02
Nigdy nie rezygnowałbym z możliwości automatycznego robienia kopii i nikomu nie radzę. Kopie można po skończeniu pracy usunąć a ich brak może być przyczyną frustracji, nerwicy i tak dalej... Duże programy, takie jak Corel lubią czasem zawiesić komputer a jak potem odzyskać zmarnowane godziny pracy?
rel - 19 Luty 2009, 12:07
| Stawe napisał/a: | | Nigdy nie rezygnowałbym z możliwości automatycznego robienia kopii i nikomu nie radzę. Kopie można po skończeniu pracy usunąć a ich brak może być przyczyną frustracji, nerwicy i tak dalej... Duże programy, takie jak Corel lubią czasem zawiesić komputer a jak potem odzyskać zmarnowane godziny pracy? |
Wystarczy robić Ctrl + S
JarekDRAW - 19 Luty 2009, 12:55
| rel napisał/a: | | Wystarczy robić Ctrl + S |
Z doswiadczenia uważam że to nie najlepszy sposób ciągłe nadpisywanie pliku, bo potrafią wyjść nie złe jaja.
pozdrawiam
|
|