| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Przeciaganie Obiektow wraz z ich usunieciem z innego obiektu
BadBoy_89 - 9 Luty 2009, 22:52 Temat postu: Przeciaganie Obiektow wraz z ich usunieciem z innego obiektu Witam to mój pierwszy post,
Niedawno mialem zlecenie zrobienia nadrukow na koszlulke, wszystko ladnie pieknie
zrobilem kilka wersji, i oddalem, po czym kumpel mi mowi ze wczesniej jak dostawal cos takiego tzn projekt w formacie cdr, otwieral Corela dawal rozgrupuj, i chwytal za jakis element i go wyrzucal poza reszte a w srodku zostawal on wyciety i przenikalo biale tlo, i ze z moim tak sie nie da, i za chiny niewiem jak to zrobic??? niby mu to potrzebne bo musi jakos naswietlac te wzrory do wydruku na koszulke, Dodaje zdjecie pogladowe.
I teraz mam zaznaczony obiekt po prawej jak widac na obrazku, chwytam go i przeciagam w prawo, a na reszczcie loga pozostaje po nim pusty odcisniety wzor.. chyba o to mu chodzi bo sam juz niewiem czy to mozliwe jest, prosze o pomoc :(
JarekDRAW - 10 Luty 2009, 07:07
Witam, zapewne kolega korzystał z funkcji Przytnij, Rozmieszczenie/Kształtowanie /Przytnij.
Przy wciśniętym shift klikasz w jeden nastepnie w drugi obiekt i dajesz przytnij.
A, konkretnie to chodzi mu o rozbiecie na kolory, do każdego koloru jest potrzebne osobne sito które należy naświetlić, do naświetlania jest potrzebna klisza taka jest właśnie czarno przeźroczysta lub wydruk na klace i wtedy masz biało czarny wydruk, w przypadku przygotowalni na tekstyliach unika się nakładania farb na siebie i dlatego robi sie właśnie wybranie.
Kurcze mam nadzieję że rozumiesz o co chodzi
Zakładam że czarny kolor zapewnia tutaj koszulka więc np. w środku tego globusu masz czarne elementy grafiki, i w przygotowaniu one właśnie muszą być białe.
Pozdrawiam
BadBoy_89 - 10 Luty 2009, 15:43
Czyli wystarczy ze to co teraz jest czarne zrobie na biale? i wyjdzie na to samo, tak koszulka jest czarna, dzieki za odpowiedz
JarekDRAW - 10 Luty 2009, 16:24
| BadBoy_89 napisał/a: | | Czyli wystarczy ze to co teraz jest czarne zrobie na biale |
Tak, a to co ma być pomarańczowe daj na czarno
Pozdrawiam
|
|